Тези местни избори бяха ключово важни в казуса да има

...
Тези местни избори бяха ключово важни в казуса да има
Коментари Харесай

Буруджиева: За ПП-ДБ е изключително важен символичният успех, който търсят с кметското място в София

Тези локални избори бяха основно значими в проблема да има или да няма държавно управление. Сега стартират да стават значими в проблема до каква степен устойчиво е това държавно управление, разяснява пред политологът Татяна Буруджиева.

" Всичките проблеми, които припламват сред партиите на национално ниво, на локално ниво безусловно оголено могат да се видят. "

" Активността и присъединяване на хората в локалните избори се дефинира в голяма степен от това дали включените в листите съставляват интерес за локалните общности ", означи политологът.

" В локалната власт хората доста по-директно усещат опциите си за надзор и интервенция в дневния ред на ръководството ", уточни Татяна Буруджиева.

Тя обърна внимание върху разкъсването и разпиляването на гласовете измежду гласоподавателите на ПП–ДБ. Според нея " не е допустимо да се получи сливане, което на национално ниво толкоз доста търсеха ", а обединението на национално ниво не е донесла вълна от толкоз гласове, която да ги изведе преди всичко.

" ГЕРБ се бави и не може да вземе решение за някои от претендентите ", акцентира Буруджиева.

" Някак си инстинкта си е изгубила тази партия да търси и да намира съществени кандидатури. Тутка се, меко казано, което приказва за проблем. Самият факт, че толкоз дълго не могат да вземат решение, също демонстрира минус. И в лявото е огромна дисхармония ", счита Татяна Буруджиева.

" Местните избори за първи път няма да се състоят във формата леви против десни претенденти ", заключи картината тя.

" И до този миг всички проучвания демонстрират, че ГЕРБ резервира първото си място в народен мащаб. Затова за ПП-ДБ е извънредно значим символичният триумф, който търсят с кметското място в София ", разяснява Буруджиева.

Според нея това е по-скоро алегорична борба, в сравнение с действителна – за завоюване на по-голям брой гласоподаватели.

" За " Възраждане " тези избори също са алегорични, тъй като да имаш кметове, към този момент значи да си направил кадрова листа, която се утвърждава от гласоподавателите по доста друг метод от тази за народни представители ", изясни политологът:

" Ако приказваш, че си сериозна политическа партия със устойчиво и решаващо място на национално ниво, няма по какъв начин да нямаш кметове. Това е борбата на " Възраждане ". Вероятно ще качат резултат, само че надали толкоз бурно, колкото беше при националните избори. На локално ниво тематиките са разнообразни от тематиките, които са мотори на придвижването на напредък на " Възраждане ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР