Тези меки ябълкови бисквити са вкусен и истински домашен десерт,

...
Тези меки ябълкови бисквити са вкусен и истински домашен десерт,
Коментари Харесай

Меки ябълкови бисквити

Тези меки ябълкови бисквити са апетитен и същински домакински десерт, който ще се разграби, тъй като една ябълкова бисквита води след себе си друга!

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр
● захар - 100 г
● масло - 100 г разтопено или 80 г олио
● брашно - 350 г пълнозърнесто или универсално
● бакпулвер - 16 г
● ябълки - 2 бр.
● канела
● лимонова кора - настъргана по избор
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Днес дружно подготвяме меки ябълкови бисквити, леки и съвършени сладки за закуска или ежедневна закуска. Идеални са за потребление на пресни сезонни ябълки и приемане на апетитен и същински домакински десерт, който ще се разграби, тъй като една ябълкова бисквита води след себе си друга!

Рецептата е бърза и лесна за подготвяне, лишава единствено 30 минути, с цел да поднесете тези бисквити на масата и даже не ви би трябвало точилка: просто използвайте елементарна лъжица, с цел да ги оформите.

Начин на подготвяне:

Стъпка 1

Започваме с приготвянето на меките ябълкови сладки. Първо счупваме яйцата в купа и започваме да бъркаме с бъркалка. След това прибавете захарта, като продължавате да бъркате.

Стъпка 2

Сега прибавете омекналото масло, като бъркате непрестанно с бъркалка, до момента в който се смеси добре с останалите съставки.

Стъпка 3

Приготвяме брашното и започваме да го прибавяме лека-полека, като постоянно продължаваме да бъркаме. Комбинираме и пакетчето бакпулвер за десерти.

Стъпка 4

Когато тестото стане по-гъсто, продължете да работите с лъжица и прибавете останалото брашно, до момента в който сместа стане на лепнещо тесто.

Стъпка 5

Сега към сместа прибавете обелените и нарязани на ситно ябълки. Разбъркваме добре.

Стъпка 6

Вземаме с лъжица тесто и го слагаме непосредствено върху тава, застлана с хартия за печене, без да се тормозим дали ще получи вярна форма. Продължаваме, до момента в който свърши тестото за ябълковите сладкиши.

Слагаме меките ябълкови бисквити да се пекат в статична фурна, авансово загрята на 180 °C, за към 20 минути или в конвекторна фурна, авансово загрята на 170 °C, за към 20 минути.

Стъпка 7

След като бисквитите са изпечени, за украсата им смесваме канелата на прахуляк с пудрата захар и поръсваме върху бисквитите!

Стъпка 8

И ето нашите вкусни меки и ароматни ябълкови бисквити са подготвени!

След като са подготвени, съхраняваме нашите ябълкови бисквити в тенекия или в херметически затворен съд, с цел да останат меки и положителни като прясно изпечени най-малко няколко дни.

Опитайте ги и ми кажете!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР