Тези, които са против Газпром“, можеха да прекратят договора и

...
Тези, които са против Газпром“, можеха да прекратят договора и
Коментари Харесай

Иван Дреновички: Правителството на Петков можеше да прекрати договора с Газпром

Тези, които са срещу „ Газпром “, можеха да прекратят контракта и тогава служебният кабинет нямаше да предприеме тези стъпки за връщане към договаряния с „ Газпром “. Имали сме съображение да прекъснем контракта, когато една страна не е била изрядна. Това разяснява в ефира на Нова ТВ енергийният специалист Иван Дреновички. 

„ Булгаргаз “ организира търгове, газ ще се откри. Но няма да се откри на цена 200-250 лева на мегава/час, за каквито цени упорства бизнесът. 

Според него не е проблем да се замени преписка с „ Газпром “, тъй като договорът не е преустановен. А що се отнася до азерския газ, той счита, че колкото и да преговаряме с Азербайджан, потенциалът е напълно запълнени. 10 милиарда от него се разпределят за Европа, като България може да получи единствено 1 милиарда, като спомагателните количества ще ги получим на по-висока цена от тези на „ Газпром “.

Дреновички не вижда вид да се търсят благоприятни условия за доставка на газ от Саудитска Арабия и то по чисти механически аргументи. Докато за нефт може да се договаря. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР