Тези, които наричат себе си политическа класа, са патологични лъжци

...
Тези, които наричат себе си политическа класа, са патологични лъжци
Коментари Харесай

Васил Божков тръгва срещу мафията с „Център“ 

Тези, които назовават себе си политическа класа, са патологични лъжци и крадци, уточни предприемачът
Забранява хазарта

Бизнесменът Васил Божков показа Национално придвижване “Център ” и разгласи, че 35 години мафията, наричаща себе си политици, лъже и мами. Въпреки че е под домакински арест, предприемачът участва персонално и публично разгласи за ръководител на групировката Дарин Дросев - дълготраен учител в Алма матер по “Логика ” и “Философия ”.

“35 години една мафия, наричаща себе си политици, дори си разрешиха да се нарекат и политическа класа, ни лъже и мами. Резултатът - нямаме стопанска система, нямаме бизнес, нямаме опазване на здравето, нямаме обучение, просто нищо нямаме. Тези, които назовават себе си политическа класа, са патологични лъжци и крадци. Те крадат парите ви, бъдещето ви, сегашното, здравето, с изключение на всичко, те се пробват да откраднат истината, а истината е, че ние подвластен от тях, а че те зависят от нас. Те са група бандити - една мафия, овладява страната, а ние сме жителите на България. Всичко е в наши ръце ”, съобщи Божков.

“Ние би трябвало да се надигнем, да застанем против тях и знам, че краят им ще бъде ново начало за България. Срещу мен се пробваха с всичко - законно, нелегално, плашиха ме, арестува всички ми близки, какво реализираха - нищо. Единственото, което съумяха, е да ме забавят да постоя по-дълго в Дубай. Но, ето в този момент съм тук. Те се опасяват от мен, не аз от тях ”, сподели още той и добави - “без да премахнем тази мафия, ние не можем да реализираме нищо, само че можем да съградим новата страна ”.
На конференция след формалното показване на придвижването Божков посочи, че предходният му политически план “Българско лято ” е част от придвижване “Център ”. “Българско лято ” беше спряна в края на 2021 година, откакто партията бе сложена в глобите по закона “Магнитски ”.

“Център ” няма да работи с нито една партия, защото вижданията на новото придвижване не се припокривали с разбиранията на останалите парламентарно показаните сили, уточни Божков.

По отношение на делата против себе си, той съобщи, че не се тормози. “Когато не си направил нищо, какво може да те тормози? Затова и се прибрах в България ”, съобщи той.

Божков направи поръчка и че ще забрани
хазарта. “Аз съм бил в тези среди и знам по какъв начин да се оправя. Ако съм на власт, ще се оправим с него от раз - като го забраним, нездравословен е. Нищо няма да є стане на страната без хазарт ”, уточни той.
Известни общественици, учени и публицисти са измежду учредителите на “Център ”. Редом с ръководителя на управителния съвет Дарин Дросев стоят още инж. Петър Стефанов, магистър по киберсигурност, Румен Стоянов - изпълнителен шеф на съдружие “Кметове на кметства ”, Емилия Божинова - реставратор. В публичния съвет на групировката са хора като Десислава Ковачева, юрист Атанас Бояджиев, Дамян Качулски, само че и Гюнер Тахир от НДПС, Пейчо Касъров - ръководител на Българска земеделска партия (БЗП), Владимир Симеонов - водач на партия “Свобода ”, Димитър Байрактаров - ексдепутат от “Патриотичен фронт ”, някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Кольо Парамов и артистът Максим Генчев.

Със особено прокурорско позволение за 29 февруари



Софийска градска прократура е дала позволение Божков да участва.

Право на сдружаване

Движението “Център ” на Васил Божков бе записано на 20 февруари, ден по-късно предприемачът разгласи, че е избрал да показа плана си на 29 февруари.

За да може Божков да напусне адреса, на който е подложен под домакински арест, Софийската градска прокуратура е издала особено позволение за часовете от 10 до 18. Причината за изключението е била, че правото на сдружаване е главно гражданско право.

Божков е с мярката от септември предходната година поради делото, по което е обвинен за неплащане на близо 700 млн. лева такси от
хазартна активност. Това е едно от първите каузи против него, формирано при започване на 2020 година Тогава Божков напусна България и остана няколко години в Обединените арабски емирства. След завръщането му през 2023 година той бе оставен за няколко дни в ареста. После му беше избрана гаранция от 1,5 млн. лв., само че в последна сметка бе оставен под домакински арест.
През януари Божков беше разпитан от полицията като очевидец по следствието на убийството на предприемача Алексей Петров. Тогава той се разгласи за жертва на политическа принуда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР