Тези ирански дронове са сред най-добрите. Те успяха да пробият

...
Тези ирански дронове са сред най-добрите. Те успяха да пробият
Коментари Харесай

Русия не е доволна: Иранските дронове дават много дефекти


Тези ирански дронове са измежду най-хубавите. Те съумяха да пробият противовъздушната защита на Саудитска Арабия и на ОАЕ, а тя е създадена в Съединени американски щати. Но на бойното поле в Украйна дават недостатъци. Русия е " доста недоволна ".

е доставил на Русия първата партида дронове, само че те очевидно дават недостатъци. „ Вашингтон пост “ се базира на източници от тайните служби и оповестява, че още на 19 август руснаците са получили два типа ирански дронове, които се употребяват във. Тези дронове обстрелват радарни установки, артилерийски позиции и други военни обекти. Но още при първите пробни полети съветските въоръжени сили са установили редица недостатъци и по никакъв начин не били удовлетворени, написа американският вестник.

Иран ще достави още стотици дронове

Според медията, администрацията на Съединени американски щати счита, че занапред ще достави още стотици дронове на Русия – и то макар експлицитните предизвестия от Вашингтон, че тази договорка е нежелана. Сега Западът деликатно ще следи по какъв начин се употребяват иранските дронове в Украйна.
Редакцията предлага
Представители на тайните служби и на администрацията в Съединени американски щати оповестяват, че иранските дронове са от моделите „ Мохаджер-6 “ и „ Шахед “, като съветски транспортни машини са ги натоварили на едно иранско летище и са ги транспортирали в Русия. Тези два модела се считат за и могат освен да нападат наземни цели, само че и да обезпечат наблюдаване на военни и други обекти и да вземат участие във воденето на „ електронна война “.

По принцип иранските дронове имат добра известност. Тъкмо такива машини съумяха да пробият противовъздушната защита на Саудитска Арабия и на Обединените арабски емирства, която е създадена в Съединени американски щати. Но Русия в действителност няма други други възможности за доставка на безпилотни самолети, тъй като е окована от икономическите наказания. Самата Руска федерация до момента не е съумяла да създаде личен сполучлив дрон с отдалечен обхват, твърди военният специалист Марсел Берни от Военната академия в швейцарския Технически университет в Цюрих.

„ Руските технологии за произвеждане на дронове не оферират особена непоклатимост и иновативност “, споделя специалистът и напомня, че Украйна получава дронове от Запада и от. „ Тези дронове през последните седмици явно съумяха неведнъж да обхванат във вражеското въздушно пространство, без да бъдат видяни “, напомня Берни.

Русия не съумя да създаде положителни лични дронове

Дори съветски специалисти като Руслан Пухов признават, че Русия има проблем с създаването на лични дронове. Пухов е шеф на Центъра за разбор на тактики и технологии и е тясно обвързван с съветското военно министерство, а и членува в експертен ръб по военните въпроси към съветското държавно управление. В едно изявление той

споделя: „ Украинците се научиха по какъв начин да употребяват старите си руски оръжия и да ги вършат по-добри благодарение на дронове. Затова и имат по-добър прицел, по тази причина и при артилерийски двубой постоянно ни побеждават. Използването на дребни дронове направи гражданска война в потреблението на артилерията. Ние пропуснахме тази гражданска война и би трябвало да наваксваме “.

Американските източници оповестяват, че техническите проблеми почнали още при доставката на иранските дронове за Русия и са се нараснали при потреблението им против Украйна. Включително и поради тези проблеми съветските оператори на дронове се образоват в Иран.

*****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
" Сирийският трен " - гордостта на съветската армия
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР