Тези дни видях . Нещо, което направи Чехия, и което

...
Тези дни видях . Нещо, което направи Чехия, и което
Коментари Харесай

ТОВА, КОЕТО СЕ РАЗИГРАВА Е БЯС. УМНОКРАСИВИЯ СЕКТОР ВТРЕЩЯВА. ДНЕШНОТО ИЗМЯТАНЕ ОТ ИСТИНАТА РАНЯВА ВСЯКА СЪВЕСТ, НЕНАПУДРЕНА ОТ СУЕТНАТА И ЕСНАФСКА УМНОКРАСИВА ПРЕДСТАВА ЗА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ


Тези дни видях. Нещо, което направи Чехия, и което е по-разбираемо там (предвид Пражката пролет), въпреки и налудно.

Александър Кашъмов е умел юрист и знае доста добре, че предлагането му може да се приложи доста необятно. Това е зов за необятна принуда. Не единствено към военнолюбците против глобализма, които се кефят на войната на Русия, само че и против всички, които си разрешават сериозно мислене и задават въпроси за аргументите за тази война, която потегли от 2015 година Аз съм един от тях и попадам под ударите на концепциите на Сашо Кашъмов и още куп други другари, които другояче от години се борят за народна власт, правдивост, независимост на словото и плурализъм на мненията.

Преди 20 години Александър Кашъмов бе мой юрист по дело, което починалият някогашен министър ръководител Любен Беров бе завел против мен. Когато водех предаването „Гласове“ по Българска национална телевизия, бях споделил, че Беров е патрон на разграбването на България, тъй като държавното управление му е ръководено от Мултигруп. От днешна позиция последното е правилно, само че починалият Беров в действителност не беше в час и не си даваше сметка на какво служи като заслон. Сега мисля, че той е бил честен и употребен човек, само че тогава не ми минаваше през мозъка, че това е допустимо. Бях млад и без опит, а всичко, което беше във властта, подозирах в скрит план.

Сашо Кашъмов ме отбрани брилянтно. Основната му теза беше, че публицистите се употребяват с по-висок предел на отбрана във връзка с свободата на изложение и при тях е позволен даже по-остър език, тъй като са под отбраната на свободата на словото. Съдия по този развой беше Мирослава Тодорова, една от най-ярките представители на Съюза на съдиите – различен глас против статуквото в правосъдната власт. Противник на Цацаров, Гешев и всичко, което е лоби на Пеевски. Тя ме оправда, с помощта на отбраната на Кашъмов. Години по-късно ми отхвърли изявление, тъй като би могло да се изтълкува като спор на интерес. Мисля, че е кардинален човек, макар, че през днешния ден сме на радикално разнообразни позиции. Мисля, че и юрист Кашъмов е кардинален.

С него се запознахме на богословски и метафизичен диалози у наш общ другар преди 25 години. Сигурен съм, че той има вяра в това, което е написал и по тази причина съм слисан и пиша този пост. Сашо Кашъмов е един от най-ревностните бранители на свободата на словото, които познавам. Сам ме е възпирал да осъждам хора за обиди и друго мнение. И беше изцяло прав. Това е най-голямата нелепост, провокирана от суетност и засегнато самолюбие. Сега написа това, което ме втрещява.

Цялата реакция на моите някогашни другари от умнокрасивия бранш ме втрещява. Не позволяват за момент, че могат и да бъркат, че светът е по-сложен от техните показа за него и най-много, че не се върти към тяхното нарцистично его, което създава заготовките им за положително и зло. Не ги осъждам, тъй като самичък съм минал по този път.

Бях върл почитател на бомбардировките над Белград, позор за Съединени американски щати и поради което Европа трябваше да се еманципира от тях (лъжа е, че днешният спор е първата война в Европа от 70 година насам), и люто подкрепях американската инвазия в Ирак, обоснована с публична и документирана неистина пред Организация на обединените нации (покойният Колин Пауъл излъга, че там има химически оръжия). Днес Путин просто избра да не се хване на тази въдица и изпревари американското коварство, което даже предизвести авансово, само че това е друга тематика.

Моят фокус е върху това – по какъв начин бесовете на гнева влизат в хората и ги командват да реагират изборно. Как синът на Стефан Дичев, написал „Пътят към София“ желае да забрани трети март. Какво кара един от най-убедените последователи на свободата на словото да предлага на мракобесната (според него) прокуратура да преследва всички, които мислят по-различно от мейнстрийма?

Точно такива бесове са се вихрили след 9 септември 1944 година Казвам го и за едните и за другите си другари тук. Това е позор и загуба на човещина. Загуба на облика по който сме основани от Бог. И най-много е загуба на разсъдък и съвест, които ни карат да мерим с идентична мярка.

Днешното измятане от истината е толкоз голямо, че ранява всяка съвест, ненапудрена от суетната и еснафска умнокрасива визия за евроатлантическите полезности. Които виждат експанзията на Русия, само че не се питат, за какво е провокирана. Осем години преди този момент са заличени.

Изтребването на личното население от украинската войска е заличено. Изгорени живи 50 души в профсъюзния дом на Одеса през май 2014 година, сред които бременна жена, под безучастния взор на украинските сили за сигурнаст ги няма. Все едно не е било. Пазар за плебеи в центъра на Триполи преди пет години след намесата на Съединени американски щати в Либия – нула отразяване. Пазар за плебеи в 2017 година!!!!! Съединени американски щати и Ислямска страна дружно в Сирия!!!!

Който има очи и уши да гледа и слуша. Това, което се разиграва сега е бяс. И съм сигурен, че хора като юрист Александър Кашъмов могат да го схванат. Другото е глупава демократична агитация, която е засегнатост и за усета.

Явор Дачков
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР