Тези дни Electronic Arts отново попаднаха в обективите на медиите,

...
Тези дни Electronic Arts отново попаднаха в обективите на медиите,
Коментари Харесай

CD Project Red успокои феновете си

Тези дни Electronic Arts още веднъж попаднаха в обективите на медиите, само че не с нещо позитивно. Решението им да наложат pay-to-win модела за новия Star Wars Battlefront разгневи геймърите и в случай че нещата продължат, игровите серии ще последват своите кинообразци, които потъват в безличност с всяка нова серия. И всичко това се случва на фона на продължаващите полемики към закриването на Visceral Games от страна на ЕА и края на плана на Ейми Хенинг за игра от света на „ Междузвездни войни “. От това, което се разбра по време на закриването на Visceral, стана ясно, че компанията не е харесала модела на монетизация. Представител на компанията отиде и даже по-далеч, заявявайки, че дизайна на играта – линейно, сингъл премеждие – няма да се хареса на геймърите. Това на собствен ред породи полемика по отношение на жизнеността на сингълплейър игрите и бъдещето им, което се оказа много непродуктивно. След целия звук към микротранзакциите в Star Wars Battlefront 2 и начеващия скандал, под натиска на Disney (според слухове), ЕА взеха решението да ги деактивират. Но цялата история продължава.

Наскоро представител на едно от най-обичаните студия реши да вземе отношение по тематиката, въпреки и без да посочва имена.

„ Не се тормозете. Когато мислите за Cyberpunk 2033, мислете за The Witcher 3 – голям сингълплейър, открит свят, задвижвано от историята си RPG. Без скрити подводни камъни, получавате това, за което плащате – без нелепости, просто непосредствен гейминг, като в Wild Hunt. Оставяме алчността на другите “, написаха неотдавна в Twitter от полското студио CD Project Red. Основният мотив за това бяха неотдавна появили се спекулации, че идната игра на студиото ще включва микротранзакции, които бяха подбудени от новината за вероятен онлайн детайл в нея. Но несъмнено CD Project евентуално жегват и огромния си противник на гейминг сцената. Е, геймъри и рецензия от дълго време са посочили какво мислят за основателите на „ Вещера “. Както и за моделите на Electronic Arts.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР