Тезата Виното не е мъжко питие никак не ни харесва

...
Тезата Виното не е мъжко питие никак не ни харесва
Коментари Харесай

Как да изберем перфектното вино + сирене за довечера?

Тезата " Виното не е мъжко пиво " по никакъв начин не ни харесва - виното е за всички, in vino veritas, без виновност отговорни ли сме и така нататък Да, виното е нещо като вяра за познавачите, само че нищо не ни пречи и ние да се срещнем с класическата композиция " вино + сирене " и по-важното: кое вино с кое сирене би трябвало да се употребява.

Каберне совиньон
Може би най-лесното за комбинации вино. И въпреки всичко, за по-изтънчен усет заложи на сини сирена, само че също и на чедър, камамбер, гуада, пармезан, горгонзола. Да, едно разнообразно плато е добра концепция.

Шампанско
Не всяко пенливо вино е шампанско (наименованието може да се употребява само за виновността, създадени по обичайна технология, само че за нея различен път). И не всяко сирене е уместно за шампанско. Много експерти се разграничават диаметрално един от различен в препоръките си, по тази причина избирай умерено съгласно личния си усет сред камамбер, бри, чедър, гуада, едам, грюер и даже пармезан.

Зинфандел
" Колкото по-миризливо, толкоз по-добре! " - в случай че виното зинфандел беше човек, това щеше да му е девизът. Да, извънредно миризливото синьо сирене е идеална дуетна половинка за ароматния зинфандел. И въпреки всичко предлагаме и други възможности като фета, козе сирене, синьо сирене, гуада, мюнстер и грюер.

Шардоне
Шардоне + бри = ВНЛ Поне по този начин настояват експертите. Но упорстват, че на второ място в любовната ранглиста на шардонето се подреждат козето сирене и камамбер, а след тях са гуада, пармезан, грюер и проволоне.

Пино ноар (познато и като пино неро)
Вината от този доблестен вид са присъщи с аромати на червени, от време на време черни горски плодове, гъби и горска шума. Да, няма по какъв начин да не сте чували за бургундските виновност - винари от целия свят се пробват да ги имитират, само че безрезултатно. Твърдят, че пино ноар се усеща най-приятно в компанията на камамбер, бри, фета, мюнстер и ненапълно грюгер.

Пино гриджо
Светлият братовчед на пино ноар постоянно е бъркан по усет с шардоне поради някои свои специфики - изсъхнало и леко бяли виновност с подчертана прохлада и ябълкови и пикантни аромати. Обикновено се употребява, до момента в който е младо, само че никога без камамбер, фета или бри. Ние предлагаме точно бри.

Совиньон блан
Често можем да срещнем сортови и купажни бели сухи, полусухи и сладки виновност, които се подготвят от гроздето на този известен винен вид. Специфичното за тях са прозрачничт жълтеникаво-зелен цвят, свежит и съразмерен усет, както и ароматите на сено, тропически плодове и цариградско грозде. А най-добре тези усети и аромати биват обогатени от фета, козе сирене, пармезан, грюер, бри, чедър.

Ако сиренето към този момент е налице, елементарно можеш по него да избереш вино и непосредствено да поръчаш от внушителната селекция на DrinkLink .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР