Тейлър Фриц се намира във формата на живота си и

...
Тейлър Фриц се намира във формата на живота си и
Коментари Харесай

Серията приключи: Шампионът от Индиън Уелс беше повален от Кецманович!

Тейлър Фриц се намира във формата на живота си и изцяло закономерно стигна до купата в Индиън Уелс, като във финала прекъсна серията от 20 следващи победи на Рафаел Надал. Американецът продължи да играе на доста високо равнище и в Маями, където с лекост се класира за четвъртия кръг и изглеждаше, че не е невероятно той да реализира т.нар " безоблачен дубъл ", а точно спечелването на трофеите от двата дебютни Мастърса през сезона.

Серията на международния номер 13 обаче тази нощ откри своя край, откакто Миомир Кецманович изнесе следващия си свръхестествен мач от началото на 2022-ра и взе реванш от локалния любим за загубата, която му нанесе в Калифорния - 3:6 6:1 6:4. Победата на сърбина пък му подсигурява конфликт за влизане във финалната четворка против Калос Алкарас, а досега двамата в никакъв случай не са се срещали между тях.

Срещата стартира със съществено превъзходство от страна на сервиращите, които с лекост задържаха подаванията си и ставахме очевидци на нападателна игра от двете страни на мрежата. Състезателите се опитваха сами да си печелят разиграванията, разграничавайки се от опцията да чакат непознати неточности. Първите съмнения се демонстрираха при балканеца, който съобщи сервиса си в осмия гейм и Фриц взе преднина в сетовете.

11-ият подложен можеше да откри дълготраен надзор над събитията на корта, само че не съумя да пробие при започване на втората част. Това даде начало на поредност цели пет следващи гейма в актива на непоставения тенисист и напълно скоро имахме паритет в общия резултат.

Решителният сет започва с маратонски сервис гейм за американеца, чиято развръзка беше в негова изгода и привидно той трябваше да се снабди с психическо преимущество, единствено че многото мачове дадоха отрицателно отражение върху кондиционното положение на американеца и за Кецманович не представляваше проблем да изкове един от най-ценните си обрати в своята млада кариера.

Back-to-back Masters 1000 quarter-finals
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР