Тейлър Фриц изигра още един добър мач от началото на

...
Тейлър Фриц изигра още един добър мач от началото на
Коментари Харесай

АО: Де Минор си гарантира мач срещу Синер; Фриц е на дебютен 1/8-финал в Шлема

Тейлър Фриц изигра още един добър мач от началото на новата година и справедливо продължава към втората седмица на Аустрелиън Оупън. Това ще бъде дебютен 1/8-финал за младия американец, който надви над Роберто Баутиста Агут в петсетова борба с 6:0 3:6 3:6 6:4 6:3.

В мач сред двама от поставените американецът стартира срещата повече от добре. Фриц осъществя ранен пробив на сметката си, който затвърди безпроблемно за 2:0. Агресивен от главната линия, той използваше цялата широчина на корта и наказваше всяка една неправилност на своя противник, до момента в който Агут по този начин и не успяваше да откри път назад, което бързо докара до сет на нула в интерес на 20-я в схемата.

В идващите две елементи испанецът се активизира и успяваше много по-често да слага противника си напрегнат, което неимоверно даваше нужния резултат и той напълно обърна развоя на мача. В първия случай международният №18 потегли удобно с 3:0, Фриц съумя да навакса изоставането си, само че нов напън от страна на Агут му донесе брейк, който се оказа задоволителен за изравняването на сетовете. В третата част двамата се движеха равностойно до 3:3, преди Агут да вземе самодейността. Опитният испанец се оправи отлично на ретур и на два пъти проби младия американец, което се оказа задоволително, с цел да осъществя цялостен поврат в обособените елементи.

Fritz had a break point in the first game of the 2nd set and then plays an horrible serve game to get broken.

6-0, 0-2
— José Morgado (@josemorgado)

В извънредно оспорван се трансформира четвъртия сет. В него Фриц на два пъти излизаше напред в резултата с задатък от брейк, само че и в двамата случай следваше мигновено равнене от Агут. В последна сметка по-настоятелната игра от страна на международния №22 му донесе нужните дивиденти и той съумя да измъкне частта на сметката си, което докара развръзката до решителна част.

В нея атакуващата игра от страна на 24-годишния Фриц от ден на ден взимаше връх на корта. Американецът осъществя двойно повече печеливши удари в съпоставяне със своя противник и закономерно контролираше събитията на корта. Фриц стартира сета с пробив, който нямаше проблеми да резервира до края, с цел да се поздрави с дебютно класиране за втората седмица на шампионат от Шлема.

Believe it,. You`re in Week 2 of a Grand Slam
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР