ТЕЦ Варна, в който почетният председател на ДПС Ахмед Доган

...
ТЕЦ Варна, в който почетният председател на ДПС Ахмед Доган
Коментари Харесай

Глобяват ТЕЦ-а на Доган с над 2 млн. лева заради студения резерв

ТЕЦ ”Варна ”, в който почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган наскоро стана притежател, е санкциониран с над 2 млн. лв.. Наказанието е наложено от ЕСО Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО), тъй като топлоцентралата не извършва задължението си да поддържа мощности в подготвеност или така наречен леден запас.
Оказва се, че централата не е осигурявала заложените от ЕСО мощности, защото се налагали съществени поправки, оповестява " Капитал ". Обществените поръчки за ремонтите обаче били спрени, тъй като " Булгартрансгаз " не можел да обезпечи в границите на 2019 година нужния природен газ за работата на енергоблоковете.

" ЕСО прави надзор на работата на оборудванията на Топлоелектрическа централа " Варна ", както и на останалите производители, посредством средствата за комерсиално премерване и за телеуправление и телекомуникация в действително време ", са обяснили от ЕСО пред " Капитал ". Именно по този начин ЕКО открили, че централата не поддържа нужните мощности в ресурс.

Πoчeтният пpeдceдaтeл нa ДΠC Axмeд Дoгaн стана мaжopитapен coбcтвeнocт в " Cигдa ", ĸoятo ĸyпи TEЦ " Bapнa " предходната есен. Само за година - до края на юли 2019 година, Топлоелектрическа централа " Варна " е получил над 27 млн. лева от страната, с цел да е в подготвеност да се причисли към мрежата при краткотраен дефицит на ток в страната. През юни предстоят новите търгове за леден запас. " Капитал " предвижда, че тецът на Доган още веднъж ще е любимец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР