„ТЕЦ „Марица 3“ може да поднови работа, стига собственикът да

...
„ТЕЦ „Марица 3“ може да поднови работа, стига собственикът да
Коментари Харесай

Белев: ТЕЦ „Марица 3“ може да отвори, когато изпълни изискванията


„ Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ може да възобнови работа, стига притежателят да влага и да се извърши подмяната на съответните елементи и съоръжения “, съобщи заместник-министърът на околната среда и водите Тома Белев в „ Тази заран “.

„ Трябва да знаем, че тази огромна горивна апаратура има сложно позволение. В нея са разказани всички условия, при които тя съществува, притежателят го е заявил, по тази причина е получил и позволение да съществува. През годините са се натрупали голям брой нарушавания за несъблюдение на тези обещания, които е дал самият притежател, в това число със съществени проблеми с надвишаване на серния диоксид в района, за което, за жалост, чакаме да наказване е в границите на правосъдна процедура пред Европейския съд “, сподели Белев.

По думите му огромният проблем не е санкцията, която ще ни бъде наложена, а вредите за здравето на хората.

На контрааргумент, бележит от енергетиците от „ Марица 3 “, че след прекъсването на работа в ТЕЦ-а, замърсяването продължава, Белев отговори: „ В района има пет горивни съоръжения и те замърсяват в своята степен. Естествено, най-близката, направени са разбори, замърсява най-вече в региона на Димитровград. Въпросът е за несъблюдение на голям брой задължения, които са свързани с замяна на съоръжения, с неизпускане на газове от избрани комините и по този начин нататък, които са нарушавани голям брой пъти през годината “.

„ Норките няма да бъдат избити “

По въпроса за възбраната за импорт и развъждане на норки у нас, Белев съобщи, че е събрана задоволително информации, че това е инвазивен тип, който вреди на фауната у нас. В момента заповедта се подлага на публично разискване и тя не значи, че се не разрешава развъждането на животни за кожи у нас.

„ Тези норки, които са сега в тази плантация, могат да се отглеждат, до момента в който има настъпи естествената им гибел “, сподели заместник-министърът на околната среда.

Все още се чака осъществяване за плажа Алепу . По думите му ще са нужни сред 2 и 3 години за възобновяване на природата в местността.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР