ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 ще бъде придобита от американската

...
ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 ще бъде придобита от американската
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица Изток 3 ще има нов собственик

ТЕЦ " КонтурГлобал Марица Изток 3 " ще бъде добита от американската компания за частни вложения KKR & Co. Това стана ясно, откакто производителят на електрическа енергия ContourGlobal (КонтурГлобал) разгласи, че се е съгласил да бъде добит от американската компания.

Сделка е на стойност 1,75 милиарда английски паунда (€2,1 милиарда), като KKR ще заплати 263,6 пенса за всяка акция на ContourGlobal. Това съставлява 36% надбавка към цената при затваряне на търговията на борсата в понеделник, прецизира money.bg.

Оферентът е Cretaceous Bidco, единица, напълно притежавана от фондове, съветвани от KKR.

" Управителният съвет на ContourGlobal приветства желанието на KKR да даде капитал и действен опит в поддръжка на тактиката на ContourGlobal, в това число ускорение на вложенията в енергийния преход ", сподели ръководителят на ContourGlobal Крейг А. Хъф, представен от SeeNews.

" Под частна благосъстоятелност ContourGlobal ще може по-добре да усили размера и гъвкавостта на вложенията в своя бизнес по пътя към декларираната си упоритост да понижи излъчванията на въглероден диоксид (CO2) с 40% до 2030 година и да реализира чисти нулеви излъчвания до 2050 година, сподели KKR.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " е 73% благосъстоятелност на лондонския производител на електрическа енергия ContourGlobal, а българската държавна Национална електрическа компания (НЕК) държи останалите 27%.

ContourGlobal (КонтурГлобал) ръководи 138 термични и възобновими електроцентрали в Европа, Северна Америка, Латинска Америка и Африка. Българската топлоелектрическа централа е ситуирана покрай град Гълъбово и създава 13% от електрическата енергия, потребявана в страната. Електроенергията, създадена от въглищната централа, се равнява на междинното ползване на над 1 400 000 български семейства за интервала януари-март тази година, или половината от семействата в страната.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в сходство с европейските стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава електрическа енергия употребявайки локални енергийни източници.

KKR е водеща международна капиталова компания, която предлага различно ръководство на активи, както и финансови пазари и застрахователни решения.

Към 31 декември 2021 година KKR има екип от над 1900 чиновници, консултанти и старши съветници, в това число повече от 600 капиталови експерти, работещи в 20 промишлености в офиси по целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР