ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури почти 11% от общо

...
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури почти 11% от общо
Коментари Харесай

ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3“ произведе почти 11% от електроенергията в страната през 2020 г.

ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ обезпечи съвсем 11% от общо създадената в страната електрическа енергия през 2020 година Това електричество е задоволително да покрие средно-годишните потребности на към 1 милион български семейства.

„ Изминалата 2020 година сервира съществени провокации, които не подминаха и нас. Трябваше да намерим бързи и устойчиви решения, които да подсигуряват сигурността на чиновниците и надеждната употреба на мощностите в изискванията на пандемията от COVID-19. Въпреки компликациите, с помощта на усърдието и устойчивостта на всички сътрудници, Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ работи извънредно надеждно и дава своя принос за стабилността на енергийната система на страната. С отговорност и професионализъм продължаваме и през новата 2021 година “, съобщи Красимир Ненов, изпълнителен шеф на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.

През последните 10 месеца Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ работи при съблюдаване на най-строги санитарни и ограничаващи ограничения, които бяха въведени по отношение на пандемията от COVID-19. Централата разполага с ексклузивен проект за работа при положение на внезапни промени в епидемиологичната конюнктура и с инфраструктурен, и логистичен капацитет да оперира в условия на цялостна изолираност при нужда. Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ взе всички нужни ограничения и за гарантиране здравето на чиновниците си и външните подизпълнители, в това число осигурявайки над 10 000 теста за детекция на вируса.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата е произвела 14% от общо създадената досега в страната електрическа сила от началото на годината, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР