ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово произведе над 1 283 200

...
ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово произведе над 1 283 200
Коментари Харесай

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ произведе над 1 283 200 MWh електроенергия през първото полугодие

Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” създаде над 1 283 200 MWh електрическа енергия за интервала януари – юни 2020 година Произведеното от най-модерната българска въглищна централа електричество съставлява 7% от общото ползване в страната за този интервал, което се равнява на 18 454 376 MWh. Това демонстрира разбор на индустриалните резултати за първото полугодие на тази година на Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “. Произведеното количество от двата блока на 690-мегаватовата мощ е в цялостен синхрон с потребностите на електроенергийната система на България и подадените диспечерски графици. През двата месеца на изключително състояние в страната поради пандемията с COVID-19, Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ сътвори нужната организация, с цел да продължи своята работа и подсигурява енергийната сигурност на България.

През шестте месеца на 2020 година, като най-високотехнологична въглищна централа в страната, Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” обезпечи и цялостния набор от услуги за балансиране и ръководство в действително време на статичната и динамичната резистентност на електроенергийната система на България. Благодарение на софтуерната си еластичност най-модерната въглищна Топлоелектрическа централа оказва помощ на страната ни да покрива условията за запас за първично контролиране на ENTSO-E. Всичко това за следващ път демонстрира основното значение, което Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” има за енергийната система на България.

През първите 6 месеца на 2020 година централата е употребила близо 2,260 млн. тона лигнитни въглища от Маришкия басейн. С потреблението на въглища от „ Мини Марица изток “ Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ способства за енергийната самостоятелност на България и подсигурява трудова претовареност за хиляди миньори в най-големите държавни мини в страната.

В резултат на виновното отношение към околната среда и внедрените съвременни технологии, през интервала януари – юни на 2020 година най-екологичната въглищна централа в България реализира средногодишна успеваемост на сероочистване от над 97%. За същия интервал Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово ” е употребила 180 200 тона варовик, нужен за процеса на сероочистване.

За ЕЙ И Европейски Съюз България
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР