ТЕЦ Бобов дол получи разрешително за изграждането на собствен фотоволтаичен

...
ТЕЦ Бобов дол получи разрешително за изграждането на собствен фотоволтаичен
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол ще изгражда фотоволтаичен парк да производство на зелен водород

ТЕЦ " Бобов дол " получи позволение за построяването на личен фотоволтаичен парк, който ще се употребява за произвеждане на " зелен " водород - изцяло безвредно за околната среда гориво за централата, сподели за БНР изпълнителният шеф на сдружението инж. Любомир Спасов.

Инвестицията във фотоволтаиците ще е за над 100 благ. лв.. Работи се по диверсификацията на горивната база за централата, която в този момент употребява въглища и биомаса (слама), добави инж. Спасов.

Фотоволтаичният парк ще е на повърхност от към 1400 декара, край село Каменик. Избран е и доставчикът на нужното съоръжение - слънчеви панели, носещи структури и други - с който тези дни ще бъде подписан контракт, а самите доставки ще стартират през ноември. Фотоволтаичният парк ще бъде приключен напълно до 2025 година.

Изпълнителният шеф на централата изясни още, че: " Цялата инвестиция е за над 100 милиона лв., към 100 мегавата. " Топлоелектрическа централа " Бобов дол " в този момент работи в оптималния си режим, с два блока.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ще построи газова връзка, възнамерява да работи на газ

Причината е цената на емисиите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР