ТЕЦ Бобов дол отново спря работа - централата не работеше

...
ТЕЦ Бобов дол отново спря работа - централата не работеше
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол отново спря работа заради ремонт

ТЕЦ " Бобов дол " още веднъж спря работа - централата не работеше и предходния уикенд. Работещи в сдружението споделиха, че от началото на месеца вървят усилени планувани поправки. Освен това, централата стопира и поради ниски борсови цени на електрическата енергия и реагира на съответната борсова обстановка.

От началото на март върви ремонт на един от блоковете, който ще продължи 4 месеца. Планира се и цялостна замяна на комина на една от сероочистващите съоръжения. На площадката и по другите звена, където са ремонтите, работят над 200 души и експерти, привлечени са и специалисти от АЕЦ " Козлодуй " и централата в Гълъбово, разясниха работещи в сдружението. Преди дни изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " инж. Любомир Спасов сподели, че се готви сериозен ремонт.

Същевременно по време на посещаване в Брюксел - на конференция, обвързвана с енергийната сигурност на България, кметът на Дупница Първан Дангов е защитил тезата, че Топлоелектрическа централа " Бобов дол " би трябвало да остане и да бъде част от енергийната система на страната. Дангов е показал Дупница като община, която е осъществила обилни вложения във фотоволтаичните системи и че следва построяването на нова ПАВЕЦ на територията на близкото село Самораново.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР