Tether, издателят на стабилната монета USDТ, продължава с усилията да

...
Tether, издателят на стабилната монета USDТ, продължава с усилията да
Коментари Харесай

Tether с интересно предложение към турското правителство

Tether, издателят на стабилната монета USDТ, продължава с напъните да уголемява обсега на услугите си, насочвайки се този път към Турция.

Съобщава се, че емитентът на най-голямата постоянна монета в света води договаряния с турското държавно управление за основаване на цифрови токени, обезпечени с боратни минерали.

Неотдавнашен отчет разкри, че комапнията е предложила да употребява блокчейн технология за тази самодейност, както и да сътвори борса за цифрови активи в Истанбул.

Въпреки че турските чиновници признаха, че предлагането не е готово за незабавни дейности, разискванията не престават. Турция държи над 70% от международното предложение на бор, който се употребява най-вече в керамиката и торовете, като продажбите на материала се правят оценка на $1.3 милиарда за 2024 година

Ходът на Tether е в сходство с наклонността в крипт оиндустрията за токенизиране на активи от действителния свят (RWA). Главният изпълнителен шеф Паоло Ардоино акцентира уговорката на компанията да предизвиква нововъведенията в турския пейзаж на цифровите активи, признавайки страната за основен блокчейн център.

Компанията усилва наличието си в Турция, като локалният управител по експанзията Анадолу Айдънли се срещна с държавни чиновници, с цел да разиска енергийните регулации и опциите за вложения. Усилията на Tether акцентират засиленото търсене на постоянни монети в Турция, където доста жители избират цифров $, с цел да се предпазят от неустойчивостта на локалната валута.

Проучване на Chainalysis свидетелства, че в Турция делът на покупките на постоянни монети по отношение на Брутният вътрешен продукт е максимален, като тези покупки съставляват 4.3% от Брутният вътрешен продукт на страната – най-голямото съответствие в международен мащаб.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР