Тетевен остава в бедствено положение след поройните дъждове, които паднаха

...
Тетевен остава в бедствено положение след поройните дъждове, които паднаха
Коментари Харесай

След потопа: Бедствие в Тетевен

Тетевен остава в бедствено състояние след поройните дъждове, които паднаха над града в последните дни.

Очаква се през днешния ден да стартира и списък на вредите от наводнението, заяви bTV.

В селата Глогово и Градежница ситуацията е най-тежко. В Глогово три махали с над 300 индивида са откъснати от света. Сред тях има възрастни хора и деца. В Градежница над 20 къщи са наводнени. 100 литра на квадратен метър се изсипаха над тетевенските села Градежница и Глогово.

В цялата община има наводнени домове, отнесени улици и разрушени мостове.

„ Имаше 13 бедстващи деца, които бяха в една вила в село Гложене. С помощта на екипите на Пожарната тези деца са извадени от вилата и са в сигурност. Залята е пречиствателната станция на село Гложене, също от реката. В село Градежница бяха отводнени всички къщи, които бяха залети. Днес продължаваме с работата с тежка техника за отклонение на водата в руслото на реката, с цел да може тези улици да бъдат отводнени напълно”, сподели още кметът на Тетевен Младена Бояджиева.

„ Цяла нощ не спря да вали. Проблемите тази нощ бяха главно в село Черни вит, където имаше краткотрайно затваряне на пътя. Достъпът до село Черни вит беше спрян заради излизане на реката върху пътя. Освен това има и едно огромно свлачище. Екипите се бориха цяла нощ. Пътят сега е отворен, само че работата там ще продължи. Друг проблем, който имаше беше излизане на реката в квартал „ Платена” в Тетевен, където с краткотрайни насипи от чували с пясък, както и от неподвижен материал реката беше спряна”, изясни за „ Здравей, България” кметът на Тетевен Младена Бояджиева.

Водната буря взе и човешка жертва – 36-годишен мъж почина при опит да пресече придошлата вада, като обаче бил понесен и се удавил.

От Министерство на околната среда и водите предизвестяват, че се чакат интензивни превалявания още два дни, което може да повиши речните равнища на доста места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР