Директорът на Топлофикация София инж. Александър Александров се оттегля от

...
Директорът на Топлофикация София инж. Александър Александров се оттегля от
Коментари Харесай

Директорът на „Топлофикация София“ подаде оставка

Директорът на " Топлофикация София " инж. Александър Александров се отдръпва от поста, заяви той в позиция, получена в Българска телеграфна агенция.

Взех решението да се отдръпва от поста изпълнителен шеф на " Топлофикация София " ЕАД, защото не искам да бъда мотив и обект на политически спекулации и манипулативни внушения, които уронват престижа ми и целят да слагат под подозрение професионалната ми експертиза и нравственос, написа в позицията на Александър Александров.

През последните 5 години " Топлофикация София " ЕАД направи няколко огромни стъпки в посока дигитализиране на процеси, които я приближиха до модерните ютилити компании в бранша. Работихме сполучливо по внедряване на модерна автоматизирана платформа за термо-хидравлично моделиране, мониторинг и ръководство на топлопреносната мрежа, показва той.

През последните пет години напъните ни бяха възнаградени с устойчива наклонност за повишаване броя на нашите клиенти, като те се усилиха с 15 094 или с 3,4 на 100. За същия интервал към топлопреносната мрежа са присъединени 585 нови здания и вследствие на това трасето бе увеличено с над 24 км.

Справяхме с предизвикването да работим и поддържаме топлопреносна мрежа, построена в средата на предишния век, без да имаме задоволителна ликвидност за нужните капиталови и ремонтни действия, написа още в позицията.

Припомня, че преди към седмица от  " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София " (ПП-ДБ-СС) настояха за оставката на изпълнителния директор на сдружението на брифинг в Столичния общински съвет с претекста за спор на ползи сред Александров и дамата, с която той живее на фамилни начала, и го упрекнаха в корист за милиони с публични поръчки.

В отговор от сдружението обявиха, че категорично не дават отговор на истината изказванията, публикувани от общинските съветници. Като възложител сдружението разпорежда осъществяването на другите действия при прецизно използване на наредбите на Закона за публичните поръчки (ЗОП) и правилника за използването на Закон за обществените поръчки, пишеше в нея.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР