Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на

...
Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на
Коментари Харесай

Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на телефонна измама

Криминалисти от Столична дирекция на вътрешните работи избавиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на телефонна машинация. Вчера в ранния следобяд мъжът потърсил помощ в Девето районно ръководство. Човекът обяснил по какъв начин същия ден получил позвъняване по телефона от чужд, показал се за проверяващ служител на реда.

По време на диалога мнимият служител на реда го убедил да помогне в акцията за залавяне на измамници. Последвало и условието да даде наличните си средства, които след това ще му бъдат възобновени. Човекът се съгласил и изпълнявайки нареждането, хвърлил през терасата на жилището си кутия с 36 хиляди лв.. Час по-късно той осъзнал, че е станал поредна жертва на лъжлива скица.
 Министерство на вътрешните работи
Веднага стартиралите оперативните дейности, вследствие на които криминалистите открили и задържали двама участници в закононарушението – на 20 и 21 години. В рамките на следствието се обясняват и данни за присъединяване на единия от задържаните към аналогично закононарушение за над 25 хиляди лв., осъществено предходната седмица, както и съпричастността на двамата към осъществена машинация от началото на годината за над 250 хиляди лв..
 Министерство на вътрешните работи
По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по документиране на незаконната активност на арестуваните продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , за да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР