Тестването за Covid-19 е било прекратено в частна лаборатория в

...
Тестването за Covid-19 е било прекратено в частна лаборатория в
Коментари Харесай

Скандал! Около 43 000 души са получили фалшиви отрицателни резултати от PCR тест

Тестването за Covid-19 е било прекъснато в частна лаборатория в британския град Уулвърхамптън след подозрения, че на към 43 000 души са били предоставени подправени резултати.

Води се следствие след информацията, че хората са получили негативни PCR проби, откакто преди този момент са дали позитивни антигенни проби.

По данни на националното опазване на здравето по програмата за тестване и следене в лабораторията Immensa Health Clinic са били направени към 400 000 теста за ковид.

Предполага се, че към 43 000, направени сред 8 и 12 октомври, са били подправени негативни резултати. От националното опазване на здравето обявиха, че досега не са регистрирани „ механически проблеми “ с тестванията и останалите лаборатории работят обикновено, тъй че казусът в Уулвърхемптън е индивидуален и всички проби в този момент се пренасочват към други лаборатории.

Причината за подправените резултати още не е открита. Директорът на Immensa Health Clinic Андреа Рипосати съобщи за Скай нюз, че лабораторията сътрудничи изцяло на управляващите в следствието и че откогато е почнала пандемията са оценени повече от 2,5 милиона проби. За сходен проблем бе обявено и от лаборатория в графство Баркшър.

Всичко това става откакто министърът на превоза Грант Шапс разгласи по-рано, че от 24 октомври PCR тестванията за идващите в Англия ще бъдат сменени с по-евтините антигенни проби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР