Тестването на BG-ALERT мина успешно, казаха от Защита на населението.

...
Тестването на BG-ALERT мина успешно, казаха от Защита на населението.
Коментари Харесай

Тестването на BG-ALERT мина успешно в „стелт“ режим – никой даже не разбра

Тестването на BG-ALERT мина сполучливо, споделиха от Защита на популацията. Просто популацията не е схванало. 

Ако вие сте от неполучилите сигнал, сега… би трябвало да ви се изясни значи… не сте си настроили телефоните да получават известията на BG-ALERT. Сами сте си отговорни, един тип. 

По принцип е хубаво да следите деликатно какво ви се споделя, нали по този начин?! 

Цитат: „ Комисар Джартов изясни, че на страницата на BG-Alert има инструкции за конфигуриране на телефона за приемане или за отвод от известия “. 

Сигурен съм, че баба ви е прочела и се е срещнала с напътствията от страницата на BG-Alert. И си е настроила телефона на ултракъсите талази на BG-Alert – че да им хваща предаванията на „ Хумор, ирония и веселба “. 

Вие това трябваше да го знаете… че има настройки и по този начин нататък. Кой ви е крив, че не сте в час с нещата от живота?

Сà… имаше и един различен проблем – че хора, които си БЯХА създали настройките (как схванаха за тях!?), също не получиха нито „ бип “, нито „ test, test ”, ама…

Както и да е. 

Мисълта ми беше, че, в случай че се случи преживелица в рòдината, ще сте в сигурни ръце, не се тревожете. Добре е да знаете, че страната и институциите ви пазят. Грижат се за вас. Имат запас. Имат потенциал. Има хора, както се споделя. 

Сега… в случай че вие имате чувство, че нещо не е наред… пà да си бехте оправили настройките! То си написа. 

„ Клетките на операторите сработиха по метода, по който чакахме. Тези жители, които си бяха задействали авансово, в това число и аз, приемане на известие по тестовия канал, получиха такива известия. При някои телефони по хипотеза този канал, който е за тестовите известия, е деактивиран “.

Въпроси?

Амчи по какъв начин. „ Тестови канал “, „ жители, които си бяха задействали “, „ сработиха по метода, по който чакахме “…

То, да ви кажа… и ние почти това чакахме. Не видях някой да е сюрпризиран. 

На предното тестване никой не ни беше казвал да си включваме нищо, пък си имахме test, test, тревога и всичко както си му е редът. 

Между тогава и в този момент нещо се е трансформирало, но ние сме си отговорни, че не следим нещата в страната. Например, прибираш се от работа, преглеждаш на едното дете домашното по български, пишеш на другото домашното по математика, вечеряш, разменяш пет приказки с половинката (ама доста набързо) и сядаш да преровиш уеб страниците на всички институции в републиката, че да си в течение с измененията. Тук ще би трябвало да се пипне някоя конфигурация на телефона, там – някоя регистрация за избори, тук-там-навсякъде животът си тече. Днеска не си схванал за настройката на телефона, на следващия ден се давиш в наводнението или те затрупва земетресението…

А, не… грешка… неотдавна споделиха, че „ системата “ не сработва при трусове, че те били неочаквани и непредвидени събития и нямало време да сработи бг-алерта. Явно и бедствията в родината пращат поръчки в уговорени срокове; и, в случай че не го създадат, не ги отразяват. 

Но, както казахме още първоначално – добре е да знаете, че страната и институциите ви пазят и се грижат за вас. Създава се чувство за непоклатимост и сигурност. 

Ако си мислите, че просто едни пари са били усвоени по някаква поръчка за ранно предизвестие на популацията, би трябвало да си преразгледате мирогледа, тъй като това е България и тука въпреки всичко такива неща не се случват. 

Родината на компютъра, киселото мляко, електричеството, писменостите, цивилизацията, галактическите пътешествия и картонените ламборгинита не може да сътвори нещо, което да не е положително, неповторимо и работещо. Ако то е такова, значи казусът е във вас – не сте си създали настройките. Точка. 

Преди време ни споделиха, че корупция няма, а има единствено чувство за корупция. Вие продължавате обаче: не, та не – корупция било! То ви се споделя, като на хора ви се споделя, че няма, вие – продължавате. Не сте си създали настройките просто и по тази причина имате чувство за корупция. 

Както и проблемите ви с пазаруването на гласове… просто четете неверните медии, това е. 

Но да не се разсейваме. Да не забравяме, че „ Националният тест на Системата за ранно предизвестие при изключителни обстановки и бедствия BG-Alert е минал сполучливо, заяви за БНР основен комисар Александър Джартов, шеф на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " “. 

Предварително ни предупреждаваха неколкократно за тия проби, че да не си изкараме акъла. Хората си звъняха да се предизвестяват „ ти разбра ли… а, добре, че да не се стреснеш, кажи на баба ти “ и т.н. 

„ Тестовете ще се организират от време на време, изясни още комисар Джартов, като най-вероятно ще бъде определен методът, сходен на сиренната система – два пъти в годината да се вършат тестванията “. 

Не се притеснявайте; и три пъти в седмицата да го създадат, отново няма страшно… то, надали ще го чуете, по този начин или иначе… 

__________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР