Тестовете за COVID в момента регистрират обикновения коронавирус, който съществува

...
Тестовете за COVID в момента регистрират обикновения коронавирус, който съществува
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: COVID в момента е обикновения стар коронавирус, няма нищо общо с COVID-19

Тестовете за Коронавирус сега записват елементарния ковид, който съществува от десетилетия измежду обществото, а статистиката за болни от Коронавирус сега не се отнася до COVID-19 отпреди две години, изясни пред медиите инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

Клиничната картина, която дава това, което през днешния ден назоваваме Коронавирус, е изцяло друга от това преди две години, сподели още той и добави, че това, което имаме в този момент като Коронавирус, по нищо не се разграничава от елементарните вирусни инфекции, с които всеки от нас се среща всяка година един път или два пъти. Настоящите коронавируси, които откриваме в този момент, не са COVID-19 , сподели доцент Мангъров. Откриваме нещо, което постоянно го е имало, само че в този момент го записваме поради съществуването на проби, тази детайлност дава опция за доста съществени операции върху жителите, сподели още инфекционистът.

Тъй като Коронавирус сега не е COVID-19, това значи, че и имунизациите, прилагани през днешния ден, не работят, защото са основани за различен вирус, изясни доцент Мангъров. Той съобщи, че през днешния ден, две години по-късно, излиза наяве, че прилаганите ваксини способстват, изключително в млада възраст, за развиването на миокардити, автоимунни болести, тромбози, а случаите на неочаквана гибел при имунизираните зачестяват, предава Българска телеграфна агенция. С 16% приблизително се е нараснала смъртността в Европейски Съюз през лятото на тази година, като статистиката сочи, че в страни с по-малък брой имунизирани, като България, растежът на смъртност е 1,45. За съпоставяне при страни със наложителна имунизация, растежът е доста по-висок (Испания - 37%, Германия - 16%, Гърция - 32%). Доц. Мангъров предвижда и в бъдеще редица произшествия, свързани с имунизациите - събития, които ще бъдат видени в резултат от миналото време.

България е употребила не повече от половината от закупените ваксини против COVID-19

Сметката сочи, че страната ни е употребила не повече от половината от закупените ваксини против COVID-19 (общо 15 740 694 дози), а 1/3 от тях са дарени и бракувани. Това заяви пред медиите ръководителят на АБВ Румен Петков, който се базира на публични данни, като отговор на въпрос на партията му от Министерството на здравеопазването. Това значи, че Европейската комисия под напън ни е задължила и ние, като жители на Р България, сме закупили брой ваксини, който на практика не ни е необходим, изясни Петков.

Той още веднъж акцентира, че следствие на Европейската прокуратура по въпроса е наложително, дори закъсняло с повече от година. Петков изясни, че съществуването на спор на ползи е налице при ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, чийто брачен партньор е зает в на високо равнище в една от фирмите производителки на ваксини. Поради това тя би трябвало да бъде отстранена от служба, с цел да не въздейства върху следствието. Начинът обаче, по който Европейската прокуратура стартира следствието, дава съображение да считаме, че Екологичен потенциал е част от корупцията и е неспособна да води следствие, което да дава отговор на упованията на жителите на Европа за правдивост и за приемане на заслуженото от всички, които са направили дейности в ущърб на ползите на Съюза и на страните членки.

КОЛКО ВАКСИНИ съдебномедицинска експертиза КУПИЛИ, ИЗХВЪРЛИЛИ И ДАРИЛИ - ОТГОВОР ОТ Министерство на здравеопазването:

По въпрос 1: Какъв е общият брой на имунизациите против Коронавирус - 19, които Република България е закупила през Европейската комисия в общоевропейската социална поръчка?

Република България взе участие в Споразумението, с което Европейската комисия се упълномощава да предлага на участващите страни членки и да подписва от тяхно име предварителни съглашения за покупка на ваксини ( " Advance Purchase Agreement " ) с техни производители за страните членки да се снабдят с ваксини в битката с пандемията от COVID-19. Споразумението е утвърдено с Решение № 491 на Министерския съвет от 2020 година и е утвърдено от Народното събрание със Закон за одобрение на Споразумението, с което Европейската комисия се упълномощава да предлага на участващите страни членки и да подписва от тяхно име предварителни съглашения за покупка на ваксини ( " Advance Purchase Agreement " ) с техни производители за страните членки да се снабдят с ваксини в битката с пандемията от COVID-19 (обн. Дъждовни води, бр. 71 от 2020 г.).

Въз основа на това съглашение Република България взе участие в Споразуменията за предварителна покупка (АРА) за създаване, произвеждане, варианти за предпочитано закупуване и доставка на сполучлива ваксина против COVID-19 за държавите-членки на Европейски Съюз, подписани от Европейската комисия и производителите на лекарствени артикули Biontech Manufacturing GmbH и Pfizer Manufacturing Belgium NV, Astra Zeneca, Sanofi Pasteur SA и Glaxosmithkline Biologicals SA, Curevac AG, Moderna Switzerland GmbH и Valneva Austria GmbH, въз основа, на които e получила, получава и/или следва да получава ваксини против COVID-19.

Ваксината, създадена от Janssen Pharmaceutica NV, България получава въз основа на Споразумението за подкрепяне на препродажбата от и сред Република България и Кралство Швеция и Janssen Pharmaceutica NV за задачите на закупуването и доставката на ваксина против COVID-19 за България и на Споразумението сред Кралство Швеция и Република България за препродажба на ваксина против COVID-19, създадена от Janssen Pharmaceutica NV.

Общото количество закупени към 30.09.2022 година ваксини против COVID-19 е 15 740 694 дози.

По въпрос 2: От коя компания - производител колко ваксини са закупени?

Закупените към 30.09.2022 година от Република България количества ваксини против COVID-19 от разнообразни производители, са както следва:

- От производителя Biontech Manufacturing GmbH и Pfizer Manufacturing Belgium NV - 8 486 894 дози;

- От производителя Moderna Switzerland GmbH - 958 100 дози;

- От производителя Astra Zeneca - 4 518 400 дози;

- От производителя Janssen Pharmaceutica NV - 1 777 300 дози.

По въпрос 3: Колко от вксините в България са дарени и на кого?

В интервала 2021-2022 година са дарени общо 3 322 900 дози от ваксина Vaxzevria, надлежно на Кралство Бутан, Босна и Херцеговина, Народна република Бангладеш и Ислямска република Иран и 310 050 дози от ваксина Comirnaty на Република Северна Македония и Босна и Херцеговина.

Приложено Ви отпущам в табличен тип, посочената информация.

По въпрос 4: Колко от имунизациите в България към този момент са бракувани?

Бракувани ваксини против COVID-19 - 1 279 525 дози (Vaxzevria, Comirnaty, Spikevax, JCOVDEN).

По въпрос 5: Колко от имунизациите в България подлежат на бракуване?

Ваксините против COVID-19 се бракуват от време на време при приключване периода на валидност на неизползвани многодозови флакони, употребявани отчасти многодозови флакони и при строшаване на флакон или открито погрешно предпазване на флакони. Предвид това не може да бъде предоставена авансово такава информация.

По въпрос 6: Каква е технологията, която се следва, с цел да бъдат бракувани имунизациите с изминал период?

При унищожаването на имунизациите се ползва реда, избран в Наредба № 4 от 16 май 2018 година за изискванията и реда за унищожаването на лекарствените артикули.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР