Тестове, проведени от немска независима организация за контрол в хранителната

...
Тестове, проведени от немска независима организация за контрол в хранителната
Коментари Харесай

Световен скандал! Немските медии гръмнаха: Сладкишът „Киндер” е карцерогенен, изтеглете го от пазара!

Тестове, извършени от немска самостоятелна организация за надзор в хранителната индустрия, разкриха, че шоколадчетата „ Киндер ”, както и още два десерта от други марки, обичани на децата от целия свят, съдържат карцерогенни субстанции, заяви rt.com.

Foodwatch прикани десертите Ferrero’s Kinder Riegel, Lindt’s Fioretto Nougat Minis и Sun Rice Classic Schokohappen да бъдат изтеглени неотложно от комерсиалната мрежа, защото в продуктите са открити “възможни канцерогени. ”

„ Всъщност лакомствата са били нечисти с по този начин наречените ароматни минерални масла (MOAH) ”, оповестява Foodwatch.

“Производителят е отговорен за груба немарливост. Вместо да изтегли продукцията си от рафтовете в комерсиалната мрежа, твърди, че всичко е по разпоредбите на закона ”, разяснява Джон Хиг от Foodwatch, написа Българска телеграфна агенция.

Foodwatch е тествал над 20 разнообразни типа чипс и шоколадови десерти, като в част от тях са открити наситени минерални масла (Mosh), които имат способността да се натрупват в човешкия организъм и да доведат до увреждане на разнообразни органи и системи с течение на времето. На процедура децата са изложени на сериозен риск, прецизират от Foodwatch.

“Няма допустими равнища на минерални масла в храни за консумация ”, разяснява Хиг пред немско издание, базирайки се на Европейския орган за сигурност на храните (EFSA).

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР