Тестът оценява защита, производителност и използваемостНово изследване на AV-TEST потвърждава

...
Тестът оценява защита, производителност и използваемостНово изследване на AV-TEST потвърждава
Коментари Харесай

AV-TEST: Kaspersky е най-добър антивирус за Windows 7

Тестът прави оценка отбрана, продуктивност и приложимост

Ново проучване на AV-TEST удостоверява успеваемостта на антивируса Kaspersky за бизнес потребителите на Windows 7

Windows 7 продължава да работи на над 45% от десктоп компютрите в света, включително в доста компании, които към момента се въздържат от преход към Windows 10, заради сложността на миграцията към новата операционна система. Това прави сигурността на редица бизнес системи основен въпрос.

Ново проучване на самостоятелната организация AV-TEST прави оценка успеваемостта на антивирусните решения за 64-битовата Windows 7 SP1. Няма изненади в крайните оценки на експертите – отпред още веднъж е Kaspersky, създаден от съветската компания за сигурност Лаборатория Касперски, която в последно време се сблъска със съществени проблеми в Съединени американски щати.

Kaspersky оглавява рейтинга на AV-TEST, събирайки максимума от 18 точки в тестванията за успеваемост на отбраната, продуктивност и лекост на потребление. Това значи, че съветският антивирус минава безпроблемно всеки от трите теста.

Много добре се оправя и корпоративното решение на Bitdefender, което събира общо 17,7 точки, изоставайки малко от Kasperski, вследствие на по-ниската си оценка – 5,5 точки в теста за приложимост.

По-надолу следват Symantec, Sophos и Seqrite, които получават по 17 точки. Всеки от трите продукта губи по 0,5 точки в тестванията за продуктивност и приложимост, само че се показва чудесно в теста за отбрана.

Kaspersky оглавява рейтинга на AV-TEST, събирайки максимума от 18 точки в трите теста

На последно място в класацията е антивирусът на Microsoft, който набира скромните 14 точки – по 5 точки за продуктивност и отбрана и единствено 4 за приложимост. Този резултат повдига за следващ път въпроса за потребността от външно антивирусно решение за отбрана на корпоративните системи, които към момента работят под Windows 7.

Microsoft ще приключи поддръжката на Windows 7 през януари 2020 година, тъй че организациите, които към момента употребяват тази операционна система, е време да възнамеряват миграция към по-нова версия, с цел да подсигурят компютрите си, даже и на не употребяват външно решение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР