Тест за коронавирус два пъти седмично за учениците. Какво мислят

...
Тест за коронавирус два пъти седмично за учениците. Какво мислят
Коментари Харесай

Родители: Има много неясноти около тестването на децата за COVID-19

Тест за ковид два пъти седмично за учениците. Какво мислят родителите за тази концепция и нужни ли са им повече уточнения? Темата дискутираха в „ Тази заран “ Лилия Божкова от Сдружение " Обединени родители " и Антонина Кенова от " Инициатива за качествено и новаторско обучение ".

„ Против съм, тъй като няма никаква разяснителна акция за правенето на проби. На второ място, медицински лица споделят, че тези проби може да бъдат подправено позитивни или подправено негативни. Образователният министър сподели във Вашия ефир, че имунизираните деца няма да бъдат тествани, а лекарите споделят, че те могат да придвижват вируса “, съобщи Лилия Божкова.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не сме наясно по какъв начин ще се организира самото тестване. Децата ще се самоизследват ли? Къде? Кога? Кой ще го следи процеса? Дан приказваме, че децата ще бъдат смутеи тези, които не се оправят може да станат обект на насмешка “, добави Божкова.

Антонина Кенова е съгласна децата ѝ да бъдат тествани два пъти седмично, само че означи, че има доста неясноти: „ Министерство на здравеопазването и МОН не си взеха поука и една година по-късно още веднъж питат родителите с едно просто изречение: „ Искате ли децата Ви да бъдат тествани? “, без да дават детайлности “.
Снимка: btvnovinite.bg
„ После ние сме неприятни, като кажем, че не желаеме да се тестват децата “, съобщи Кенова.

Вижте повече във видеото.

Доц. Гломб: Кривата на заболеваемостта хвърчи нагоре, " Делта " продължава да господства Втори следващ ден с Коронавирус връх у нас: Новозаразените са 6816 Децата и вирусът: bTV в Коронавирус отделението на най-голямата педиатрична болница Денков: Работим за връщането на дребните възпитаници в клас още идната седмица Четвъртата вълна: Ситуацията в лечебните заведения е сериозна, системата е на лимита си (ОБЗОР) Лекари в педиатрията: За да лекуваме COVID-19, страдат деца с други болести Директорът на " Александровска ": В изключителни обстановки са нужни изключителни ограничения Педиатър: Мярката с тестването на учениците е добра, само че закъсня Д-р Благомир Здравков: Децата с хронични болести би трябвало да се имунизират против COVID-19 За последните три месеца по-малко от 5% от умрелите с Коронавирус са имунизирани
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР