Тест от проверка на регионалното министерство на асфалта на АМ

...
Тест от проверка на регионалното министерство на асфалта на АМ
Коментари Харесай

Шишков: Фирмите изпълнители на 2 и 3-ти лот спестили от асфалта на Тракия между 12 и 17%

Тест от инспекция на районното министерство на асфалта на Автомагистрала „ Тракия ” на 2-ри и на 3-ти лот донесе в студиото на Нова телевизия министър Иван Шишков. На масата той сподели така наречен „ ядка ” – особено изкопана част от пътя, която би трябвало да покаже действителното наличие на настилката.

„ Тогава инспекцията откри, че липсват сред 12 и 17% от земната основа на Автомагистрала „ Тракия ”. По-лошо е ситуацията на 3-ти лот – там липсват по-големи сегменти. Тази ядка от асфалта демонстрира следното – по план асфалтът би трябвало да е 220 мм трите пласта на настилката. Проверката сподели, че асфалтът е сред 185 и 190 мм, което е по-малко от 220 мм. Липсват 30 мм (3 см) в асфалта, само че по отношение на целия път дружно със земната основа липсата… ”, сподели Шишков.

Министърът посочи, че дефицитът от 12 и от 17 % в другите лотове. „ Стойността на двата сектора бе към 133 млн. лв.. В тази цена влизат и мостове, уреди. Едната компания е гръцка – където липсват 17%, а в сектора, строен от българска компания, липсват 12% ”, посочи районният министър Иван Шишков.

Проверката е инициирана от Министерство на вътрешните работи, посочи служебният районен министър. Според него би трябвало главен ремонт и на 3-ти, евентуално и на 2-ри лот. Проверката демонстрира, че пътят няма параметрите, заложени по план. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР