Тесният кръг от възможности за избор на министър-председател се стесниха

...
Тесният кръг от възможности за избор на министър-председател се стесниха
Коментари Харесай

Румен Радев: Вероятността за политически служебен кабинет рязко нараства

Тесният кръг от благоприятни условия за избор на министър-председател се стесниха още повече през днешния ден с оставката на заместник-омбудсманът. Елена Чернева-Маркова беше единствената от вероятните номинации за длъжностен министър председател, която не е обвързвана с нито една партия и за която може сигурно да се твърди, че няма несъответственост.

Това разяснява президентът Румен Радев откакто получи несбъднат втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Според президента това усилва вероятността за политически длъжностен кабинет.

" Как по този начин внезапно госпожа Елена Чернева-Маркова реши да си подаде оставката? И когато това беше оповестено в Народното събрание, аз същински се учудих, че вие останахте безмълвни и не реагирахте, а съгласно мен трябваше да има въпроси. Защо? Как? Кави претекстове? Как по този начин внезапно тъкмо вечра? Имало ли е напън и за какво не се инициирахте чуване.

И в случай че за вас това са естествени неща, то тогава не се изненадвайте в следствие, че внезапно нараства вероятността да получите политически длъжностен кабинет, който не знам, само че във всеки случай, най-вероятно няма да бъде във ваша изгода ", обърна се президентът към водачите на ПП-ДБ.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че ПП-ДБ няма да взе участие в диалози за третия мандат и прикани президентът Румен Радев да продължи конституционната порцедура по този начин, че предварителните парламентарни избори да съвпаднат с европейските.

" Ще направя всичко допустимо съставянето на служебния кабинет да не прерастне в конституционна рецесия, само че вие направихте всичко допустимо пълномощията да бъдат лимитирани също и за времевите параметри за идващите избори ", отвърна Румен Радев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР