Tesla сваля цените на своите модели Y за клиентите си

...
Tesla сваля цените на своите модели Y за клиентите си
Коментари Харесай

Tesla намалява цените в Китай за избрани версии на Model Y

Tesla смъква цените на своите модели Y за клиентите си в Китай. По-евтини ще бъдат версиите на модела с продължен пробег, предава Reuters, базирайки се на публично известие от компанията. Този ход обаче смъкна акциите на производителя на електрически автомобилил

Компанията понижи стартовите цени и на двата модела с 14 000 юана (1934.58 долара). Началната цена на Model Y Long Range пада с 4.5% до 299 900 юана, а началната цена на Model Y Performance към този момент е 349 900 юана, което спад от 3.8%.

Анализаторът на Evercore ISI Крис Макнали сподели в изследователска записка, че чака сходни определени понижения на цените в Съединени американски щати и Европа. Той предвижда, че това може да докара до към 100 базисни пункта пореден напън върху маржовете на Tesla за третото тримесечие.

Акциите на компанията паднаха с 2.7% до над двумесечно дъно и се търгуваха за 236.15 $ при започване на търговията.

Преди месец основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск сподели, че са вероятни по-нататъшни понижения на цените, даже в случай че това рефлектира върху маржовете на автомобилния производител.

Очаква се скоро Tesla да стартира доставки на освежен Model 3 в Китай (Project Highland) и подозираме, че е евентуално да има някои понижения на цените и за идната версия “, споделиха анализатори на Deutsche Bank.

От края на предходната година компанията смъкна цените към този момент няколко пъти в Съединените щати, Китай и други пазари от края на предходната година.

Продажбите на създадените в Китай транспортни средства на Tesla паднаха с 31% през юли по отношение на юни, демонстрираха данни от China Passenger Car Association (CPCA), отбелязвайки първия им месечен спад от декември насам.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР