Tesla спря по-голямата част от производството в завода си в

...
Tesla спря по-голямата част от производството в завода си в
Коментари Харесай

Tesla спира почти цялото си производството в Шанхай заради проблеми с доставките

Tesla спря по-голямата част от производството в завода си в Шанхай поради проблеми с обезпечаването на части за електрическите коли, предават интернационалните медии. Компанията е изправена пред все по-големи компликации да развива нормално бизнеса си, заради политиката на Пекин за нулев Covid и продължаващите локдауни в страната.

Заводът на Илон Мъск в Шанхай има намерение да сътвори по-малко от 200 транспортни средства на ден, което е огромен спад по отношение на всекидневно създаваните 1200 бройки в рамкине на един ден. Този удар идва, откогато фабриката беше изцяло затворена в продължение на 22 дни, заради политиката във връзка с коронавирус.

Акциите на Tesla се сринаха за часове Стойността на дела на Мъск в Tesla се срина с 40 милиарда Щатски долар Проблемите в международната верига за доставки в допълнение усложняват ситуацията за втория по големина производител на електрически коли в Китай, след BYD. Общите им продажби в Китай са паднали с 48% през април, тъкмо заради рестриктивните ограничения, които доведоха до затворени фабрики и възходящи разходи. Заводът на Tesla в Шанхай основава седан Model 3 и кросоувър Model Y, както за китайския пазар, по този метод и за износ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР