Tesla ще увеличи производството си на някои авточасти в гигазавода

...
Tesla ще увеличи производството си на някои авточасти в гигазавода
Коментари Харесай

На фона на сриващия се автосектор, Tesla увеличава производството на части в Китай

Tesla ще усили производството си на някои авточасти в гигазавода си на стойност 2 милиарда $ в Китай, съобщи Reuters, базирайки се на документи, предоставени от локалните управляващи. Целта на ръководената от Илън Мъск компания е да усъвършенства веригата си на доставки на фона на проблемите пред автомобилния бранш.

Първите седани Model 3 напуснаха завода в Шанхай още през декември предходната година, а в този момент тя ще усили производството на акумулатори, електромотори и системи за ръководство. Въпреки че за множеството съставни елементи липсват данни, при охладителните системи, предпазващи батериите от прегряване, растежът на продукцията ще е с 50% - от 150 до 260 хиляди броя годишно.
 Panasonic напуща слънчевия бизнес с Tesla?
Panasonic напуща слънчевия бизнес с Tesla?

Какво е бъдещето на общото дружество за автомобилни батерии на колосите?

Причината е, че към края на предходната година 70% от частите, употребявани за колите за най-големия авто пазар в света, бяха внасяни в Китай. А таргетът, който от Tesla ще се опитат да реализират, е да създават всички обособени елементи за моделите си в самия Китай до края на 2020 година

Освен авточастите, от компанията ще усилят и производството на Model 3, като сега към този момент се основават линиите за новите коли. Първоначалната цел е те да доближат 150 хиляди, а по-късно - 250 хиляди годишно, като би трябвало да започва и производството на Model Y. Глобално Tesla би трябвало да създава общо 250 хиляди електрическия автомобил до края на 2020 година

Същевременно макар че епидемията от коронаиврус се отрази и на компанията, като работата на завода в Шанхай беше прекратена, Илън Мъск разгласи, че суматохата около болестта е " тъпа " в туит. В следствие той отбрани тази си позиция, като уточни, че заболеваемостта от вируса е " преиначена ".

The coronavirus panic is dumb
— Elon Musk (@elonmusk) March 6, 2020
Независимо от определенията, които посоченият за " визионер " бизнесмен употребява, епидемията подкрепя срутва на автомобилните продажби в Китай. Те спаднаха с 80% на годишна основа през февруари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР