Tesla публикува отчета си за производството и доставката на превозни

...
Tesla публикува отчета си за производството и доставката на превозни
Коментари Харесай

Tesla обяви рекордни продажби

Tesla разгласява доклада си за производството и доставката на транспортни средства за четвъртото тримесечие за 2022 година, а числата в него са повече от впечатляващи. Компанията е доставила общо 405 278 електрическия автомобил за интервала октомври – декември и общо 1.31 милиона за цялата 2022 година

Тези цифри съставляват нов връх за ръководения от Илон Мъск авто производител и растеж от 40% в доставките на годишна база.

Въпреки че Tesla стартира произвеждане в две нови заводи тази година – в Остин, Тексас и Бранденбург, Германия – и усили производството във Фремонт, Калифорния и в Шанхай, до момента не е разкривала индустриалните размери и доставките по райони.

Периодът, завършващ на 31 декември 2022 година, беше белязан от провокации за Tesla, в това число огнища на Covid в Китай, което накара компанията краткотрайно да спре и понижи производството в своя голям цех в Шанхай.

През четвъртото тримесечие Tesla предложи и внезапно понижение на цените и други промоции в Съединени американски щати, Китай и другаде, с цел да подтиква търсенето, макар че това може да окаже напън върху нейните маржове.

В неотдавнашен имейл до личния състав на Tesla Илон Мъск помоли чиновниците „ непринудено “ да доставят допустимо най-вече коли на клиентите преди края на 2022 година В своя имейл Мъск също насърчи чиновниците да не се безпокоят от „ лудостта на фондовия пазар “.

Акциите на Tesla паднаха с повече от 45% през последните шест месеца.

През декември няколко анализатори показаха угриженост по отношение на отслабването на търсенето на електрически транспортни средства на Tesla, които са релативно скъпи спрямо възходящия брой хибридни и изцяло електрически артикули на другите компании в бранша.

Заедно с съперници, вариращи от ветерани в промишлеността, като Ford и GM до новостартиращи, като Rivian, Tesla е подготвена да извлече изгодите от Закона за понижаване на инфлацията на Байдън тази година, който включва тласъци за вътрешно произвеждане и покупки на напълно електрически коли.

Акционерите на дребно и анализаторите приписват част от падащата цена на акциите на Tesla през 2022 година на договорката на Мъск за Twitter.

Миналата година Мъск продаде акции на Tesla на стойност милиарди долари, с цел да финансира изкупуване с ливъридж на обществената мрежа. Тази договорка завърши в края на октомври. Мъск се саназначи за основен изпълнителен шеф на Twitter и провокира несъгласия, като направи радикални промени в компанията и нейната платформа за обществени медии.

Акциите на Tesla започнаха да се повишават още веднъж в последните дни на декември 2022 година, в очакване на рекордни доставки за четвъртото тримесечие и цялата година.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинтесла Tesla ПоследниНай-четениКомпании 84 Tesla разгласи рекордни продажби Политика 164 Европейски Съюз ще поддържа Украйна „ колкото е належащо “ Европари 372 Семейни компании получават 117 млн. лева за рационализация Пазари 924 Смели прогнози за биткойн: Срив от 70% или скок с 1400% Личности 10124 „ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието си Любопитно 7582 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Бюджет и финанси 5626 Какво се трансформира в България от 1 януари 2023 година Компании 4442 Deloitte класира 2 български IT компании измежду най-бързо растящите в района Всички новиниОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР