Tesla официално стартира новата функция Charge on Solar, която позволява

...
Tesla официално стартира новата функция Charge on Solar, която позволява
Коментари Харесай

Tesla представи решението Charge on Solar за зареждане на електромобилите от домашните слънчеви панели

Tesla публично започва новата функционалност Charge on Solar, която разрешава зареждане на електрическите автомобили от домашните слънчеви панели. Функцията бе видяна в актуализация за мобилното приложение на Tesla по-рано тази година, само че едвам в този момент тя стартира да работи в Съединени американски щати и Канада, оповестява изданието Electrek.

Charge on Solar се предлага на притежателите на Tesla Model S, Model 3, Model X и Model Y с версия на софтуера 2023.26 или по-нова. В дома би трябвало да са конфигурирани хранилищата Tesla Powerwall, а новата функционалността работи непосредствено посредством приложението Tesla.

В приложението може да се зададе и предел за зареждане. Както изяснява Tesla, автомобилът ще се зарежда от слънчевите панели и мрежата, до момента в който доближи заложения предел. След това автомобилът ще премине към зареждане единствено от слънчева сила. Този предел може да бъде повишен, в случай че притежателят желае автомобилът да се зарежда по-бързо. Приложението има и функционалност за обмисляне, която стопира зареждането със слънчева сила след несъмнено време.

„ С Charge on Solar можете да зареждате електрическия си автомобил, като употребявате непотребната слънчева сила, генерирана от системата от слънчеви панели на Tesla. Използването на непотребната сила за зареждане на вашия електрически автомобил усилва цената на слънчевата система на вашия дом “, споделят от компанията.

Според анализаторите новата функционалност ще се радва на доста огромна известност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР