Tesla може да доминира на световния пазар на електромобили, но

...
Tesla може да доминира на световния пазар на електромобили, но
Коментари Харесай

Забравете Tesla! Малка кола за $13 000 е най-продаваният EV в Япония

Tesla може да господства на международния пазар на електрически автомобили, само че за водачите в Япония дребна кола за $13 000 се оказва по-добра инвестиция. Sakura - миниавтомобил за $13 000, създаден взаимно от Nissan и Mitsubishi - е най-продаваният електромобил в Япония тази година, представляващ към половината от всички електрически автомобили, продадени в страната до момента тази година. Цената на автомобила обаче включва държавни дотации, написа auto-press.net.

Sakura беше пусната на пазара предходната година и бързо се трансформира във феномен в родната си страна, печелейки състезанието автомобил на годината в Япония през 2022 година Дългата 3.35 м кола има пробег от 180 километра с едно зареждане и може да доближи скорост от 130 километра в час.

С 35 099 продадени транспортни средства тази година, Sakura надалеч надмина съперниците си - в това число Tesla. Американският производител може да господства пазара на EV на Запад, само че в Япония неговите по-големи пътнически коли изостават от по-малките електрически транспортни средства, които са известни като " kei cars ". Това основава провокационен пазар за Tesla, която по-рано тази година понижи цените на своите електрически коли Model 3 и Y в Япония.

Китайският EV колос BYD, подкрепян от Уорън Бъфет и идващ се до Tesla в международен мащаб, също стартира да продава своите коли в Япония през януари. Автомобилите Kei са извънредно известни в Япония, изключително в селските региони с малко публичен превоз.
 Снимка 639385
Източник:

Техните братовчеди, kei trucks, стават все по-търсени. Тези пикапи също с дължина малко над трите метра, като Suzuki Carry и Daihatsu Hijet, могат да костват едвам 5000 $ и са доста икономични за ръководство. Въпреки това те станаха известни даже в елементи от селските региони на Америка, като дребните японски транспортни средства се употребяват във фермите като транспортни средства за доставки.

Манията по камионите Kei въодушеви някои американски производители да стартират да продават свои лични дребни транспортни средства, като стартъпът за електрически автомобили Telo разгласи пикап с размер Mini-Cooper на стойност $50 000 по-рано тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР