Tesla изтегля от пазара близо 1.1 млн. коли в САЩ,

...
Tesla изтегля от пазара близо 1.1 млн. коли в САЩ,
Коментари Харесай

Tesla изтегля над милион електромобила заради проблем

Tesla изтегля от пазара близо 1.1 млн. коли в Съединени американски щати, защото прозорците им е допустимо да се затварят прекомерно бързо и има риск хората да си притиснат пръстите.

Документи, направени от американските регулатори, демонстрират, че прозорците не реагират вярно след определяне на затруднение.

Според Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата това е нарушаване на стандартите за сигурност. От Tesla са прецизирали, че софтуерна актуализация ще реши казуса.

За най-големия производител на електрически автомобили в света това е следващ конфликт с регулаторите. Нейният основен изпълнителен шеф Илон Мъск ги разказва като “забавната полиция ”.

Предишни изтегляния на коли Tesla имаше поради камерите за задно виждане, ключалките на капака на мотора, защитните колани, софтуера за звукова система и други, оповестява Би Би Си.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск разкритикува потреблението на термина „ евакуиране “, туитвайки: „ Терминологията е остаряла и неточна. Това е дребна софтуерна актуализация по въздуха. Доколкото ни е известно, няма пострадвания ”.

Последното евакуиране на коли Tesla обгръща всичките четири модела на компанията, по-специално седаните Model 3 от 2017-22 година и някои SUV модели Y от 2020-21 година (спортни автомобили), седаните Model S и SUV-овете Model X.

Tesla открива казуса с автоматизираните прозорци по време на проби през август. Собствениците ще бъдат известени с писма, чието разпращане стартира от 15 ноември.

Всички коли, слезли от конвейера след 13 септември, са с освежен програмен продукт и не се нуждаят от промяна.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР