Tesla изтегля близо 1,1 милиона автомобила в САЩ, тъй като

...
Tesla изтегля близо 1,1 милиона автомобила в САЩ, тъй като
Коментари Харесай

Tesla изтегля от пазара над 1 милион автомобила. Ето защо

Tesla изтегля близо 1,1 милиона автомобила в Съединени американски щати, защото системата за автоматизирано превръщане на прозорците може да не реагира вярно след разкриване на затруднение. А това усилва риска от пострадване, написа Reuters, цитирайки документи на компанията на Илон Мъск, изпратени до регулаторните органи в Америка.

Според Националната работа за сигурност по пътищата (National Highway Traffic Safety Administration) това е нарушаване на стандартите за автоматизирани прозорци на колите. Точната численост на електрическите автомобили е 1 096 762 единици от Model 3 (2017-2022), Model S (2021-2022), Model X (2021-2022) и Model Y (2020-2022).
 Германският цех Tesla посреща още едно затруднение
Германският цех Tesla посреща още едно затруднение

Компанията желае да разшири фабриката си, само че разискванията за това са отсрочени

Tesla е открила казуса при индустриални проби през август тази година. Тогава инженери на марката виждат, че при автоматизирано затваряне на прозореца, системата не реагира по метода по който би трябвало и в случай че човек застане на пътя на прозореца при затваряне, той може да бъде защипан. Собствениците на засегнатите коли ще бъдат известени с писма.

Уточнява се, че след 13 септември създаваните коли към този момент са с освежен програмен продукт. От компанията показват, че все още нямат получена информация за възможни искове за обезщетение или пострадвания, породени от казуса с прозорците. 

Това не е единственият проблем за Tesla напоследък. През юни някогашни чиновници на автомобилната компания заведоха правосъдно дело с изказванието, че решението на производителя на електрически коли за " всеобщи уволнения " нарушава федералните закони на Съединени американски щати. Причината: компанията не е уведомила чиновниците си авансово за идните съкращения.

По-рано милиардерът Илон Мъск съобщи, че автомобилната компания би трябвало да освободи към 10 % от чиновниците си, с цел да се оправи с актуалните пазарни условия.

Делото беше заведено в Тексас от двама чиновници, който настояват, че са били уволнени от завода на Tesla в Спаркс, Невада. Според правосъдните документи в същия цех са били освободени още над 500 чиновници.
 Tesla конфигурира зарядна станция в Бургас
Tesla конфигурира зарядна станция в трети град у нас

Първата зарядна станция на Tesla беше конфигурирана през 2020 година в Пловдив
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР