Tesla Inc. сваля цените на своите автомобили Model Y в

...
Tesla Inc. сваля цените на своите автомобили Model Y в
Коментари Харесай

Tesla намалява цените на Model Y в редица европейски страни

Tesla Inc. смъква цените на своите коли Model Y в редица европейски страни само седмица, откакто автомобилният производител понижи цените на Model 3 и Model Y в Китай, оповестяват интернационалните медии. 

Model Y Long Range и Model Y Performance поевтиняват в Германия с 5000 евро до надлежно 49 990 евро и 55 990 евро, което съставлява отстъпка от 9% и 8.1% спрямо предходните цени. Моделите Model Y със задно предаване също са понижени с 1900 евро, или 4.2%, като цената им към този момент е 42 990 евро.

През 2023 година Volkswagen изпревари Tesla като най-големият продавач на електрически автомобили в Германия, заемайки 13.5% пазарен дял спрямо 12.1% за Tesla, съгласно данни на немския федерален авто орган KBA.

Цените на Tesla Model Y бяха понижени с сред 5-8% още във Франция, Холандия и Норвегия. 

Последното понижение на цените идва, откакто Tesla разгласи предходната седмица, че ще спре по-голямата част от производството на коли във фабриката си покрай Берлин от 29 януари до 11 февруари. Компанията упрекна за прекъсването неналичието на съставни елементи заради промени в транспортните направления, в това число поради офанзиви против кораби в Червено море.

Намаленията идват малко откакто производителите на електрически коли се включиха в конкуренция с отстъпки с Китай, най-големият производител на коли в света. Изпълнителният шеф на Mercedes-Benz Ола Каелениус я назова „ дарвинистка “ предходната година.

Програмата за субсидиране на електрически транспортни средства в Германия, която в началото трябваше да се ползва до края на 2024 година, завърши прибързано предишния месец. Това е ход, който се очакваше да удари немските производители на коли, които към този момент се борят да смъкват цените до равнищата, предлагани от китайските и американските съперници.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР