Tesla Inc. може да разполага с първия си хуманоид Tesla

...
Tesla Inc. може да разполага с първия си хуманоид Tesla
Коментари Харесай

Мъск очаква прототип на хуманоида Tesla Bot до септември и начало на производството през 2023

Tesla Inc. може да разполага с първия си хуманоид " Tesla Bot " до няколко месеца, разгласи основният изпълнителен шеф и притежател Илон Мъск в Twitter.

Именно това е и повода вторият " ден на изкуствения разсъдък " на компанията да бъде отсрочен за 30 септември, откакто първо бе плануван за осъществяване на 19 август. " Може да имаме работещ първообраз на " Optimus " до тогава, " написа още Мъск, употребявайки другото име на плана.

Хуманоидът бе показан за пръв път на дебютното издание на събитието през август 2021. Тогава Илон предвижда, че прототипът ще е подготвен до края на 2022, а през април тази година добави, че новата цел е производството на модела да стартира през 2023.



Първоначално той не звучеше като приоритет на компанията. Много видяха в откриването на плана опит за привличане на нови гении към екипа, специализиращ в областта на изкуствения разсъдък. През януари обаче Мъск дефинира " Optimus " като водеща задача пред Tesla.

" Смятам, че " Tesla Optimus " има капацитета с времето да се трансформира в по-значим от автомобилния бизнес. Ако мислим за стопанската система, нейната основа се крие в труда. Какво се случва, в случай че в действителност нямате дефицит на работна ръка? Затова " Оптимус " е доста значим, " разяснява тогава той.

Какво в действителност съставлява Tesla Optimus?

Роботът ще бъде планиран по сходство на човешкото тяло, има височина от 173 см и тежи към 57 кг. Според презентацията на Мъск Tesla Bot е кадърен да носи тежести до 20 кг, да повдига товари с тегло към 68 кг и да развива скорост на придвижване от 8 км/ч.

На " лицето " му ще е подложен екран, който извежда основна информация за потребителя му. Роботът е планиран по подобен метод, че да не заплашва хората към себе си - те биха могли да го изключат или да избягат от него релативно елементарно.

Tesla Bot би трябвало да извършва автоматизирано задания, които допускат повторение на едни и същи физически старания - в това число да оказва помощ на притежателя си при извършване на покупки или да го анулира за други всекидневни действия.

Според него Tesla Bot ще може да се усъвършенства до равнище, в което ще може да вдигне болт и да го закрепи за машина благодарение на инструмент - т.е. евентуално би обезсмислил наемането на служащи в базовото произвеждане.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР