Тервел Пулев спечели междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA

...
Тервел Пулев спечели междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA
Коментари Харесай

Тервел Пулев победи камерунец след тежък мач в Арена София

Тервел Пулев завоюва междуконтиненталната купа в полутежка категория на WBA след победа в " Арена София ".

Българският боксьор завоюва 19-и триумф на професионалния кръг в мач №20, като победи камерунеца Роли Ламбърт с единомислещо съдийско решение.

Мачът беше доста здрав, само че не предложи кой знае какви боксови достолепия поради неспортсменската игра първо на камерунеца, след това и на българина. Все отново значимото е, че триумфът бе за Кубрат.

41-годишният Тервел за последно се би на кръга доскоро повече от два месеца в Коста Меса, Калифорния, където се оправи по с Дионардо Майнър. Днес в представянето и на двамата боксьори нямаше нищо впечатляващо, само че насладата беше за българската аудитория.

" Страхотен мач от позиция на публиката. Труден за мен, тъй като съперникът беше доста здрав. Съдията получи мръсна игра, първо от него, след това от мен. Важното е, че победих. Сърдечно ви благодаря, тъй като не спряхте да ме аплодирате, макар сложните моменти. Тази сила и страст не може да се получи пред непозната аудитория. Надявам се Кубрат да не подценява никого и да не си мисли, че ще му елементарно ", сподели българинът след мача.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Ламбърт дебютира на професионалния кръг през октомври 2014 година Той завоюва купите на UBO и WBO в Африка в тежка категория през 2020 година и ги държи до 2022 година След това печели и поясите на WBA и WBC в Азия през 2022 година Последният му огромен триумф пристигна, когато се пребори за  интерконтиненталния пояс на IBF в полутежка категория през март 2023 г.  Това за него също бе 20-и мач на профи кръга, като загубата му е втора. Първата пристигна през предходната година срещу Жаоксин Зан в Дубай.

Ето по какъв начин се разви мачът:

Рунд 1: Двамата започнаха доста внимателно, като направиха няколко клинча. Тервел се оплака, че противникът му влиза с главата напред и това докара до един противен конфликт глава в глава. Получи се и една по-интересна замяна, само че нищо основно.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Рунд 2: Тервел вкара един десен прав в тялото и противникът за миг загуби равновесие. След това африканецът вкара хубаво дясно кроше в лицето на българина, само че и получи нови удари в тялото. Поредните клинчове донесоха и няколко мръсни осъществявания, които изнервиха мача. Отново равносилен рунд.

Рунд 3: Точен ъперкът на българина, а по-късно и добра композиция. Камерунецът всъщо вкара няколко деснячки. В края на рунда се получи добра замяна в интерес на Тервел, само че той получи предизвестие за нелоялен удар в тила. До момента не се получаваше изключително хубав за гледане мач.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Рунд 4: Тервел го стартира с кървяща аркада (от удара глава в глава), а Ламбърт направи доста рискова офанзива, с която едвам не събори нашия боксьор. След това Тервел отвърна с ефикасна композиция. Към края на рунда от лявата му вежда към този момент шуртеше много кръв.

Рунд 5: Българинът означи едно ляво кроше първоначално, само че мачът продължи да изобилства от клинчове. Камерунецът също получи предизвестие за неспортсменско държание, а след подновяването той вкара две деснячки.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Рунд 6 Африканецът нанесе доста тежък удар, а главата на Тервел срещна една от камерите към кръга. След това Ламбърт го натисна и за миг го събори без да получи предизвестие. Българинът вкара доста прекрасен ъперкът. Африканецът продължи да влиза с глава, за което към този момент получи забележка. Мачът несъмнено не беше пример за боксово майсторство.

Рунд 7: Нови предизвестия от рефера и продължаващ пердах най-вече в клинч. От време на време се вкарваше някое попадение, само че без отчетливо преимущество за някой от боксьорите. В края на рунда Ламбърт загуби равновесие и даже едната му обувка се изхлузи.

Рунд 8: Тервел потегли в офанзива, знаейки че към този момент няма доста какво да губи и вкара цялата си сила в няколко тежки удари. Получиха се още клинчове, а българинът даже беше покрай това да падне отвън кръга, като се провесе сред въжетата. Сякаш Тервел завоюва този финален рунд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР