Терористите от Хамас до момента са освободили 81 заложници, които

...
Терористите от Хамас до момента са освободили 81 заложници, които
Коментари Харесай

Оскъдна храна и на тъмно - в такива условия Хамас държат заложниците в Газа

Терористите от " Хамас " досега са освободили 81 заложници, които държаха в плен в линията Газа след бруталното нахлуване против Израел на 7 октомври, съобщи Франс прес, като се базира на израелските управляващи.

Нито един от освободените в границите на контрактуваното краткотрайно помирение не е приказвал обществено досега за изискванията, при които е бил арестуван. Израелските управляващи приканиха лечебните заведения, в които са преглеждани тези хора, да бъдат дискретни и да не дават сходна информация. Медицински лица и близки на заложниците обаче към този момент направиха някои изказвания пред медиите.

Доктор Ронит Зайденщайн, прегледал 17 тайландски заложници при освобождението им, съобщи, че те са получавали доста малко храна и са изгубили към и над 10% от тежестта си.

Доктор Маргарита Машави от болничното заведение " Уолфсон ", през която са минали доста освободени заложници, показа, че тези, с които тя е разговаряла, са й разказали, че са били държани в подземия.

Похитените са имали право единствено на два часа на светлина, добавя лекарката. Храната им се състояла от ориз, хумус, бакла в консерви и от време на време сирене с самун, само че нищо друго. Не са имали нито яйца, нито плодове, нито зеленчуци. Дори когато заложниците са желали молив или писалка, с цел да напишат нещо, това им е било отказвано от боязън, че те може по някакъв метод да предадат информация на открито.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР