Терористичното нападение срещу военния кореспондент Владлен Татарски е организирано от

...
Терористичното нападение срещу военния кореспондент Владлен Татарски е организирано от
Коментари Харесай

ФСБ: Убийството на Татарски е дело на украински спецслужби и руски опозиционери

Терористичното нахлуване против военния сътрудник Владлен Татарски е проведено от украинските специфични служби и техни сътрудници от съветската съпротива в чужбина, оповестиха от ФСБ, съобщи РИА Новости.

„ Лидерите на екстремистката организация „ Антикорупционен фонд “ (екстремистка организация, неразрешена в Русия) Леонид Волков  и Иван Жданов (физически лица, настоящи като непознати агенти) след началото на специфична военна интервенция неведнъж заявяваха нуждата от осъществяване на подривна активност в Русия с цел смяна на конституционния ред „ посредством всички налични средства ". В резултат на това на 2 април Дария Трепова извърши терористичен акт ", се споделя в известието.

Вторият директен участник в подготовката на закононарушението е жител на Украйна и член на украинската диверсионно-терористична група Юрий Денисов. Именно той даде на Трепова взривно устройство, маскирано като гипсов бюст на Татарски, посредством услугата за доставка.

По напътствие на украинските специфични служби Денисов пристигнал в Москва от Киев през февруари през територията на Латвия. В съветската столица той събирал информация за метода на живот на Татарски и местата, които посещава . За да направи това, той купил кола и наел апартамент до жилището на Татарски .

След терористичната офанзива на 3 април Денисов летял за Турция транзитно през Армения. Руските специфични служби планирали да го разгласят за интернационално търсене.

Владлен Татарски (истинско име - Максим Фомин) почина на 2 април на креативна вечер в кафене в Санкт Петербург - избухна бомба, инсталирана в показана му дрънкулка. Повече от 50 души са ранени. На идващия ден обвинената Дария Трепова от Санкт Петербург беше арестувана, съдът я арестува за два месеца. Волков и Жданов са съдени в Русия за обществени апели за тероризъм и екстремизъм, при което са оповестени за търсене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР