Терористичната организация Хамас“ изстреля бараж от най-малко 27 ракети срещу

...
Терористичната организация Хамас“ изстреля бараж от най-малко 27 ракети срещу
Коментари Харесай

Точно в полунощ на Нова година „Хамас“ изстреля 27 ракети към Израел

Терористичната организация „ Хамас “ изстреля бараж от минимум 27 ракети против Израел - тъкмо когато часовникът удари среднощ при посрещането на новата година. Сирените за въздушна паника прозвучаха в Израел при започване на 2024 година, а публицисти в Тел Авив станаха очевидци на работата на системите за противоракетна защита, които прихващаха ракети над главите им, някои от празнуващите по улиците бързаха да се прикрият, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Системите за противовъздушна защита са прихванали 18 ракети, а останали 9 са паднали навън. Силни детонации от прихващанията гърмяха в небето над Тел Авив. Няма данни за жертви и опустошения.
 
„ Това не са среднощни фойерверки, а ракетна офанзива на „ Хамас “ против израелци, опитващи се да посрещнат новата година щастливо “, разясняват от израелското посолство в Съединени американски щати.

„ Всички се скрихме по ъглите, сърцето ми биеше бясно. Ужасяващо е. Току-що видяхте живота, който живеем, това е полуда “, разяснява 26-годишният Габриел Земелман след ракетния обстрел.

Бригадите “Езедин ал Касам ” - въоръженото крило на „ Хамас “, поеха отговорност за офанзивата във видео, оповестено в обществените мрежи, като споделиха, че са изстреляли ракети M90 в " отговор на кланетата на цивилни ", осъществени от Израел.

Израелската войска удостовери офанзивата, без в началото да оповестява за жертви или вреди.

Междувременно Ройтерс заяви, че Израел също е засилил офанзивите против централната част на Газа в неделя, като 35 души са починали.
 
По-рано министър председателят на страната Бенямин Нетаняху съобщи, че войната ще продължи „ още доста месеци “, противопоставяйки се на интернационалните апели за преустановяване на огъня.
 
Заобиколен от другари, 24-годишният чиновник Ран Стал споделя, че няма сърце да чества, не и откакто един от приятелите му е погубен при офанзивата на „ Хамас “ против музикалния фестивал Supernova.

„ В момента, в който стартира да танцувам, се усещам отговорен – тъгата и траурът се връщат “, показва той.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР