Терористичната групировка се опасява, че разузнавателните данни, получени от Аш

...
Терористичната групировка се опасява, че разузнавателните данни, получени от Аш
Коментари Харесай

Тайните на болница Аш Шифа - какво откри Израел

Терористичната формация се притеснява, че разследващите данни, получени от " Аш Шифа " и Хамад, ще проправят пътя за навлизане в Рафах. От понеделник сутринта израелските сили са умъртвили над 140 терористи, укриващи се в болничния комплекс. От към 800-те задържани терористи най-малко 480 са разпознати като членове на " Хамас " или на друга палестинска формация - " Ислямски джихад "

Израелските сили за защита нахлуха в " Аш Шифа ", откакто получиха информация, че високопоставени представители на " Хамас " възнамеряват набези от болничния комплекс.

Хванати неподготвени, бойците на двете групировки изтеглиха бързо от болничното заведение пациентите и посетителите и се скриха измежду разселените палестинци под подправена идентичност, до момента в който не бяха задържани.

Дори и в този момент управлението на " Хамас " не знае кои от високопоставените представители на групировката в " Аш Шифа " са убити или задържани. Но информацията, която е достигнала до ТПС, допуска, че няколко високопоставени фигури се крият в здания покрай Шифа.

ТПС научи, че в една от постройките на болничното заведение " Хамас " е основал дребен административен център със чиновници на министерства, по-конкретно на образованието, на вътрешните работи, на финансите и на полицията, прибавя Българска телеграфна агенция.

В деня, когато израелските сили влязоха в комплекса, " Хамас " се готвеше да изплати заплатите на стотици свои цивилен и военни чиновници. Заплатите варират от 200 до стотици долари.

Сред убитите в комплекса представители на " Хамас " е Фаик Мабхух, който оглавяваше отдела за интервенции на групировката в региона на вътрешната сигурност. Сред отговорностите му е било да координира прехвърлянето на камионите с храна пред клановете в линията Газа.

От " Хамас " не са съумели да схванат ориста на други високопоставени представители на групиоровката, които са били в комплекса " Аш Шифа " в навечерието на израелската акция.

Най-високопоставеният от изчезналите е Махмуд Абу Уатфа, заместник-министър на вътрешните работи и шеф на силите за вътрешна сигурност на терористичната организация, който има чин полковник и е отговарял за издирването на починалите.

Тарек Силми, представител на " Ислямски джихад " и член на управлението на групировката, също е бил в постройката, както и приятелката му в управлението на " Джихад " Амана Хамид, която дава отговор за дейностите на дамите в организацията. Абу Билал Тарая, редактор на телевизионния канал Ал-Акса на " Хамас ", и други публицисти в работа на терористичната формация, също са в неопределеност.

Неотдавнашните нападения на Израел против обекти на " Хамас " в квартал Хамад в Хан Юнис в допълнение сринаха морала на терористичната формация. Този комплекс от 40 жилищни здания, открит през 2016 година, е кръстен на емира на Катар шейх Хамад бин Халифа Ал Тани, който финансира плана със стотици милиони долари.

Израелските сили разкриха обширна терористична инфраструктура, в това число фабрика за оръжия, тунелни шахти, позиции за изстрелване на ракети и командни центрове измежду и под жилищни здания. Иззети са и огромен брой оръжия, експлозиви и военно съоръжение.

Военнослужещите, които изтеглиха жителите на Хамад, заловиха десетки терористи, които се опитваха да се смесят с мирните жители. Арестувани са още 250 души, които са се укривали.

Сега от " Хамас " се притесняват, че сполучливите интервенции на Израел в " Аш Шифа " и Хамад ще открият пътя за израелско навлизане в Рафах - последната цитадела на Хамас. Възможно е тежките бомбардировки в квартал Ал Амал в западната част на Хан Юнис в събота вечерта също да са свързани с разследващи данни, добити в " Аш Шифа " или Хамад.

Най-малко 1200 души бяха убити, а 240 израелци и чужденци бяха взети за заложници при нападенията на на " Хамас " на 7 октомври против израелски общности наоколо до границата с Газа. От останалите 134 заложници Израел неотдавна разгласи 31 за мъртви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР