Терористичната групировка Ислямска държава“ е отговорна за атентата в близост

...
Терористичната групировка Ислямска държава“ е отговорна за атентата в близост
Коментари Харесай

Politico: „Ислямска държава“ е отговорна за атентатите до летището в Кабул

Терористичната формация „ Ислямска страна “ е виновна за атентата наоколо до летището в Кабул, заяви вестник „ Политико “, базирайки се на американската администрация.

Най-малко 13 души бяха убити при терористичен акт покрай летището в Кабул, напомня БГНЕС. Атентатор-самоубиец са е самовзривил на северния вход, след което е почнала престрелка. Според " Фокс Нюз ", втора детонация е избухнала покрай летището в Кабул.
 Взривове до летището в Кабул, минимум 13 убити Взривове до летището в Кабул, минимум 13 убити
Втора детонация избухна до летището в Кабул на място, където е имало голям брой американци, оповестява " Фокс Нюз " с позоваване на източниц...

" Уолстрийт Джърнал ", базирайки се на източници в администрацията на Съединени американски щати, съобщи, че вследствие на офанзивите. Според Ройтерс трима бойци са ранени, а измежду жертвите има и американски военни.

Пентагонът съобщи, че " няма изясненост по отношение на жертвите ".

Движението на талибаните, което управлява съвсем цялата територия на Афганистан, в това число Кабул, към момента не е излязло с никакви изказвания.

Британското министерство на защитата по-рано предизвести за опасността от терористична офанзива покрай летището в Кабул. Властите на кралството предложиха на чакащите евакуация да изоставен летището, да намерят безвредно място и да изчакат спомагателни указания.
 Европейски Съюз е евакуирал целия си дипломатически личен състав от Афганистан Европейски Съюз е евакуирал целия си дипломатически личен състав от Афганистан
Европейски Съюз е приключил изцяло евакуацията на своите дипломатически задачи в Афганистан, като се изключи дребна група дипломати, координиращи усил...

Властите на няколко други страни, в това число Австралия, Белгия и Италия, издадоха сходни предизвестия. Брюксел съобщи, че понижава евакуацията заради опасността.

След офанзивата френският дипломат в Кабул Давид Мартинон прикани афганистанците да изоставен региона на летището, предупреждавайки за опасност от нова детонация.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР