Терористичен акт бе предотвратен в кърджалийско училище. Двама души откриха

...
Терористичен акт бе предотвратен в кърджалийско училище. Двама души откриха
Коментари Харесай

Двама „терористи” стреляха в школо, проснаха ги пред стотици деца!

„ Терористичен акт ” бе предотвратен в кърджалийско учебно заведение. Двама души откриха пукотевица в двора на СУ „ П.Р.Славейков ”, след което бяха обезвредени от специфични елементи на полицията благодарение на подготвено куче, написа 24rodopi.com. Сценарият бе част от проява на силите за сигурност и се организира пред погледите на стотици деца. Младежи от Българския червен кръст демонстрираха образно по какъв начин се оказва първа помощ на потърпевши преди да пристигна екип на Спешна помощ. Огнеборци пък смъкнаха благодарение на вишка човек от третия етаж на „ горяща” постройка.


1000 възпитаници от СУ „ Петко Р.Славейков” в Кърджали бяха евакуирани през днешния ден при занимание за деяние на силите за сигурност при терористичен акт, оповестиха от районния пресцентър на Министерство на вътрешните работи.
Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Венцислав Момчилов наблюдава реакцията на служителите на реда от профилираното тактическо звено за бързи дейности, които след пукотевица заловиха двамата терористи. Помощ на потърпевшите при спешната обстановка оказаха екипи на Българския червен кръст и Центъра за незабавна помощ. Екипи на пожарната работа в Кърджали изтеглиха две потърпевши деца, загасиха пожар на входа на учебното заведение и изведоха възпитаник от задимено помещение на четвъртия етаж на образователното заведение. Преди евакуацията пред учениците бе направена презентация за това какво държание е належащо при терористичен акт. След привършване на занятието децата от дребните класове са подредиха на опашка за фотография с полицейските чиновници и служебното куче, взело участие в залавянето на терористите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР