Терористи подготвят мащабни атентати, предупреди изпълняващата длъжността министър на вътрешната

...
Терористи подготвят мащабни атентати, предупреди изпълняващата длъжността министър на вътрешната
Коментари Харесай

УЖАС! САЩ очакват нов 11 септември!

Терористи приготвят огромни атентати, предизвести изпълняващата длъжността министър на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Илейн Дюк в изказване в американското посолство в Лондон, оповестиха английските медии, съобщи ТАСС.

"Терористични групировки - "Ислямска страна " или други, желаят да провеждат огромен гърмеж, сходен на атентата на 11 септември, написа в.Сега. Те се канят да употребяват аероплан, разузнаването не се съмнява в това ", съобщи Дюк. Според нея терористичните актове с коли и хладно оръжие са нужни на екстремистите, с цел да основат атмосфера на смут и да не остават без работа бойците им. Но това не значи, "че са се отказали от главния сюжет със аероплан ". "Джихадистите в този момент са в временен интервал, тъй като би трябвало да приведат финансите си в ред. Те имат потребност да са забележими, да ангажират своите поддръжници, по тази причина прибягват до дребни атентати и са удовлетворени към този момент от тях ", счита Илейн Дюк. Шефът по сигурността, която е работила при трима президенти на Съединени американски щати, означи също така, че равнището на терористична опасност в Съединени американски щати е "невероятно високо ". "Терористите са мощни, приспособяват се бързо към всичко и опасността през днешния ден е на най-високото си равнище след 11 септември. Трябва да разполагаме с всички вероятни средства за противопоставяне ", сподели тя.

На 11 септември 2001 година терористи самоубийци от "Ал Кайда " плениха пътнически самолети, които се разрушиха в кулите на Световния търговски център в Ню Йорк, в Пентагона във Вашингтон и в щата Пенсилвания. Това е най-големият и най-кървав терористичен акт в модерната история. Загинаха 2996 души, над 6000 бяха ранени, психическите контузии на хиляди хора останаха за цялостен живот.

Във вторник шефът на английското вътрешно разузнаване МИ-5 съобщи, че в никакъв случай през 34-годишната си кариера не е бил очевидец на толкоз огромна терористична опасност, каквато в този момент е надвиснала над Обединеното кралство. Андрю Паркър съобщи в обществена тирада, че опасността е "многоизмерна, еволюира бързо, с невиждани преди мащаб и движение ". При четири набези в Лондон и Манчестър т.г. починаха общо 36 души, а управляващите са осуетили 20 набези през последните четири години, като единствено за последните седем месеца са били предотвратени седем заговора на ислямисти, посочи Паркър.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР