Терористи от ИД напоследък все по-често атакуват позиции на сирийската

...
Терористи от ИД напоследък все по-често атакуват позиции на сирийската
Коментари Харесай

Almasdarnews: Остатъци от ИД нападат сирийската армия в Дейр ез-Зор

Терористи от ИД в последно време все по-често нападат позиции на сирийската войска в провинциите Хомс и Дейр ез-Зор, заяви ливанският информативен портал Almasdarnews (AMN). Това става съвсем всеки ден от началото на март.

Отбелязва се, че преди терористите атакували с дребни групи от към 10 души, качени на коли, които бързо изчезвали след първия удар. Сега обаче в нападенията взели участие до 50 души, които координирали нападенията си.

Според AMN, през последните денонощия ИД активизирала активността си изключително в провинция Дейр ез-Зор.

Най-чести обекти за набези са авиобазата Т-2, Абу Кемал и Аб Маядин. Терористите разчитали на ненадейност и неопитност на армейците, само че им го прибирала подобаваща съветската авиация.

Според някои източници, това може да отвлича част от държавните сили от централните региони на страната, където сирийската войска е заета в интервенции. Според друга версия нещата са по-сериозни. Припомня се отводът на „ Джейш ал-Ислям” в столичното предградие Дума да договаря и заявената решителност да се бият до гибел.

Всичко това значи, че крайните радикали към този момент виждат своята неизбежност и безнадеждност, не разчитат на благосклонност и просто желаят „ да умрат красиво”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР