Терористът Мехди Немуш, извършил първия атентат на "Ислямска държава" в

...
Терористът Мехди Немуш, извършил първия атентат на "Ислямска държава" в
Коментари Харесай

Терорист обвини Белгия в нехуманни условия в затвора

Терористът Мехди Немуш, направил първия атентат на "Ислямска страна " в Европа - в Еврейския музей в Брюксел през 2014 година - упреква белгийските управляващи в безчовечен условия на задържане, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Днес Немуш за първи път от две години да бъде изслушан от съда. Той е арестуван при най-строг режим в пандиза в Брюж.

Защитата му твърди, че той е оглушал и ослепял, както и че му се отхвърля достъп до доктор. По техните думи това ще бъде съображение обвиненият да откаже да взе участие в процесите против него в Белгия и във Франция. Ако фактически го направи, управляващите може да не научат кой го е придружавал в дните около атентата в Брюксел.

Немуш бе сниман от охранителни камери да се движи в белгийската столица, съпроводен от мъж, чиято идентичност още не е известна и той е на независимост. Немуш е френски жител и бе арестуван по случайност в Марсилия при митническа инспекция за опиати в рейс, приближаващ от Амстердам дни след атентата в Брюксел, лишил живота на четирима души, измежду които двама сътрудници на Мосад. Твърди се, че той е заплашвал в пандиза Салех Абдесалам - единствения оживял терорист от атентатите от есента на 2015 година в Париж - да не приказва пред следствието. Абдесалам, също френски жител и гражданин на Брюксел, бе в началото в пандиза в Брюж, а през днешния ден се намира в затвор край Париж.

Властите дадоха поръчки, че изискванията на неговото задържане ще бъдат усъвършенствани, с цел да бъде в "достатъчно " физическо и психическо положение да взе участие в идния развой против него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР