Терминът "метавселена" бързо навлезе в ежедневието след като миналата година

...
Терминът "метавселена" бързо навлезе в ежедневието след като миналата година
Коментари Харесай

Meta очаква метавселената да се развихри до 10 години

Терминът "метавселена " бързо навлезе в всекидневието откакто предходната година Фейсбук заложи бъдещето си на тази технология. Компанията даже смени главното си име на Meta, с цел да символизира упоритостите си.

Тя организира и едно от първите събития, които са напълно отдадени на концепцията - Meta Quest Gaming Showcase 2022. Това беше виртуално събитие, което обърна внимание най-много на това по какъв начин метавселената ще преобрази света на видеоигрите, само че компанията разгласи малко елементи и за цялостната идея, оповестява DigitalTrends.

Рут Брам, изпълнителен продуцент на Meta, разяснява, че компанията чака метавселената да бъде основата, върху която да се сътвори "следващото потомство на Интернет и идната еволюция на обществените технологии ". За да се случи това обаче, първо хардуерът и софтуерът би трябвало да бъдат модифицирани в тази посока. Това ще е развой, който ще продължи 5 до 10 години, споделя Брам.

Тя добавя, че концепцията за метавселената е учредена на видеоигрите и те са помогнали доста за развиването на 3D технологиите, с цел да разрешат на хората да се свързват между тях и да споделят по нови и разнообразни способи. Други компании, в това число Microsoft, също имат интерес да вземат участие в метавселената, като към този момент работят по свои артикули и услуги, които да са част от платформата.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР